Oldalak

2009. október 16., péntek

Hamburgerzsemlét sütöttem...

Nincs is mit mellébeszélni, íme "Ő":


Szóval ilyen egy (vagyis a képen sok) hamburgerbuci.
Az igazi.
A felülmúlhatatlan.
A tökéletes.
Egyszerűen: kirááály! :)))

Ismét Limarától (mély meghajlás, múlhatatlan hódolat - miért nincsenek ilyen "szmájlik" itt?) kölcsönöztem a receptet. Tényleg zseniális vagy Limara! :)


Egy icike-picikét módosítottam csak a recepten: picit több tejet tettem bele, de ezt ugye gépe/lisztje/konyhája/ízlése... válogatja. Tényleg nem győzöm megköszönni, nagyon finom!

Hozzávalók 9 zsemléhez: 2 dl langyos tej (+ egy kevés), 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 40 gr olaj, 1 db tojás, 100 gr joghurt, 60 dkg liszt, 2 dkg élesztő.

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges!! Klassz a recept, így igaz! De azért így megsütni! Az is szép teljesítmény ám!! :-))
    Én is imádom Limara receptjeit, de nekem szinte mindig több folyadék kell hozzá. Szerintem a liszt miatt van, én komáromihoz jutok csak hozzá, más kenyérliszt nem is kapható a városban. Meg vagyok vele elégedve, de bele kell kalkulálnom a több folyadékot. :-))

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm neked! :)) gyönyörűek ezek a zsemlék! :))

    VálaszTörlés
  3. Yasmine, köszi! :) Nekem is mindig picit több folyadékot vesznek fel a keltjeim - én is komáromit használok. ;) Szerintem attól is függ, kinek mihez szokott a keze, mit hoztunk otthonról, mit tapasztaltunk, milyen nekünk/szerintünk a megfelelő állagú tészta.
    Valamilyen (nem Limara által írt - de miért nem? :D) kenyeres könyvben olvastam, hogy mennyi minden befolyásolja a kenyerek sikerét...bele is gabalyodtam, így egyszerűen csak örülök, ha valami sikerül. :D

    Limara köszönöm! :))

    Két profi házipék is megdicsért -> ma szuper napom van! ;)))))))

    VálaszTörlés
  4. Hat ezek a zsomlek csodaszepek! Oriasi gratula!

    VálaszTörlés
  5. :) Judith, köszönöm szépen! Limaráé az igazi érdem. ;)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok, tényleg tökéletesek!!!

    VálaszTörlés
  7. Andi, Trinity, köszönöm nektek is! :)

    VálaszTörlés