Oldalak

2010. január 28., csütörtök

Egyszerű ribizlis kocka

Margit2 sütött néhány napja nagyon guszta meggyes lepényt, le is csaptam a receptre. Némi gondom persze akadt, mert ugye miért ne fogyott volna már ki a fagyasztóból a meggy (...), helyette azonban van ribizli, bőségesen. :)) Kisebb adagban készítettem, ugyanis nem volt elég tejfölöm itthon, bár Margitka felajánlotta a tejszínt kiváltási lehetőségként, de a hétvégi franciásított krémes alkalmával azt is elfogyasztottam.
...üres a hűtő, ilyenkor kell(ene) kocsonyát főzni... :D


A tésztához tojást habosítottam cukorral, majd belekevertem a tejföl felét, hozzádolgoztam a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tejföl másik felét is. Margarinnal kikent tepsibe egyengettem (a lisztezés kimaradt, mostanában annyit bénázom, hogy jobb lenne elkerülnöm a konyhát - és minden mást is), a tetejére fagyasztott ribizlit szórtam. 200 °C-on kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon finom, puha, szaftos tésztájú süteményt kaptam eredményül, biztosan megsütöm még - majd szezonban meggyel is. ;)
Puszi a receptért Margit! :*


Hozzávalók: 3 egész tojás, 25 dkg cukor (10 dkg nádcukor+15 dkg vaníliás cukor), 2x1,5 dl tejföl, 30 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 20 dkg fagyasztott ribizli (a mennyiség természetesen igény/tepsiméret szerint változhat).

---

A receptet Andi gluténmentesen készítette el. Itt megnézheted az ő változatát is.

12 megjegyzés:

  1. Gyönyörű!! A szokásos pohár hideg tejemmel isteni uzsonna lenne :))

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy sikerült ribizlivel a lepényed! Ez már a Te kísérleted! Guszta lett nagyon! :-)
    Azért hozhattál volna a fórumba is pár szeletkét nekünk...

    VálaszTörlés
  3. De gyönyörű! Vágyom én is valami ilyesmire.
    Lehet megcsinálom a hétvégén!
    Olyan piskóta állagú, nem?
    Vagy könnyebb?

    VálaszTörlés
  4. Mónika, Yasmine, köszönöm! :)

    Margitka, még tegnap késő este pötyögtem be (félálomban :D), akkor ki is ment a fejemből, hogy feltegyem hozzád is, de most SOS pótolom. :)

    Andi, annál "szaftosabb", inkább a kefires-joghurtos kevertekhez hasonlít, de szerintem azoknál finomabb. Én legalábbis jóval többet megettem belőle, mint a hasonlókból szoktam, nagyon eteti magát. :DDD

    VálaszTörlés
  5. Köszi Gabi! Láttad, hogy nagy siker volt a fórumban is! :-)

    VálaszTörlés
  6. Készíteni és enni is szeretem az ilyen kevert sütiket. A ribizli különlegessé teszi, számomra legalábbis. Gyerekkorom óta nem ettem a kis bogyókból. Lehet hogy telepíteni kellene a kertbe? :)

    VálaszTörlés
  7. Nem szeretem a ribiztlit, de majd kipiszkálom, köszönöm, elfogadom a nekem szánt darabot!:)))))

    VálaszTörlés
  8. Margitka, én köszönöm. :))

    Thrini, ha szereted, szerintem megéri, nekünk is csak egy kis bokrunk van, de mindig szépen terem. Finom levesként, süteményben, tettem el ribizlizselét belőle, az is remek sütikben. :)

    Szepyke, csak tessék! ;))

    VálaszTörlés
  9. Már megint késő esti csábításra sarkall a kedvesnek nem nevezhető,de annál ínycsiklandóbb bejegyzése drága anyuka!
    Én a meggyes változatot szoktam készíteni kicsiny családomnak,nade este 10 után?!:DDD

    VálaszTörlés
  10. Pedig én olyan de olyan kedves vagyok! :DDD
    Legközelebb tessék korábban jönni! ;)

    VálaszTörlés
  11. Jujuj,biztos nincs már,lemaradtam? Nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés