Oldalak

2010. január 6., szerda

Hagymás tört burgonya

Egyszerű és mégis remek köret. Elsősorban sültekhez szoktam kínálni, most a szilveszteri karaj mellé került újra elő. Pontos arányok nincsenek, ízlés szerint kerülhet a hagyma a krumplihoz, én most 5 nagyobb burgonyát és 2 nagy fej vöröshagymát használtam hozzá.



A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Közben a hagymát is megtisztítottam, közepes kockákra aprítottam, majd zsíron megdinszteltem és kissé meg is pirítottam. A megfőtt krumplit leszűrtem, krumplinyomóval alaposan összetörtem és a hagyma javát a dinszteléshez használt zsírral együtt hozzákevertem. A maradék hagymát a tetejére tettem.
A zsírtól krémes, puha köretem lesz, nem szoktam sok zsírt adni hozzá, de nem is sajnálom kimondottan belőle, mert akkor száraz lesz a köret.

Hozzávalók: burgonya, vöröshagyma, zsír és só.

5 megjegyzés:

  1. Néz át hozzám, vár egy meglepi!

    VálaszTörlés
  2. Hú de jó, hogy bekukkantottam!.. Ez egy feledésbe merült étel!... Bizony régebben én is gyakran megcsináltam!...:-)

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta, megyek, köszi!

    Szepyke, csak tessék, csak tessék... :)

    Margit, mi is ritkán készítjük, de vannak olyan húsok, amelyek ezzel a körettel a legjobbak - legalábbis szerintünk. Ilyenkor bizony előkerül és igazán jól esik. :)

    VálaszTörlés
  4. ellenorizni kell:)

    VálaszTörlés