Egy villám jóvoltából adódó, néhány napos kényszer-netszünet után, íme újra itt. :)
Most egy kevéssé megerőltető recept következik, azt hiszem, nagyjából mindenki ismeri is ezt a sütit. Én meggyel jobban szeretem, de a kertben az almafa elkezdte potyogtatni a termését (lehet, hogy megérett? :O), így most maradtam az alap változatnál.
Az almákat megpucoltam, negyedekre vágtam, magházukat eltávolítottam és a gyümölcsöt vékonyra szeleteltem. Egy evőkanálnyi vajon, némi cukorral, félig megpároltam. Közben a vizet és az almalét elkevertem, feloldottam benne a vaníliás pudingport, majd a megpárolt almára öntöttem. Forrásig főztem - ezalatt a tejes színű pudingos keverék fényesebbé, élénkebb színűvé válik.
Míg az almás puding elkészült, szögletes háztartási kekszet sorakoztattam egymás mellé egy rétegben. Állítható szögletes keretet igazítottam hozzá, majd rátöltöttem az elkészült, forró, almás pudingot. A tetejét ismét keksszel raktam ki. Hagytam, hogy a kekszek kissé hozzákössenek a pudinghoz (kb. 1 óra), majd bevontam, egy kevés olajjal elkevert, olvasztott csokoládéval a tetejét. Behűtve szeleteltem.
Valójában nincs rá bevált receptem, ha sok az alma, akkor kevesebb pudingba ágyazom, ha kevés, többe. A pudingpor-folyadék aránya is az almától függ, ha sok levet ereszt, akkor kevesebb lébe kerül a pudingpor...és fordítva.
Most egy kevéssé megerőltető recept következik, azt hiszem, nagyjából mindenki ismeri is ezt a sütit. Én meggyel jobban szeretem, de a kertben az almafa elkezdte potyogtatni a termését (lehet, hogy megérett? :O), így most maradtam az alap változatnál.
Az almákat megpucoltam, negyedekre vágtam, magházukat eltávolítottam és a gyümölcsöt vékonyra szeleteltem. Egy evőkanálnyi vajon, némi cukorral, félig megpároltam. Közben a vizet és az almalét elkevertem, feloldottam benne a vaníliás pudingport, majd a megpárolt almára öntöttem. Forrásig főztem - ezalatt a tejes színű pudingos keverék fényesebbé, élénkebb színűvé válik.
Míg az almás puding elkészült, szögletes háztartási kekszet sorakoztattam egymás mellé egy rétegben. Állítható szögletes keretet igazítottam hozzá, majd rátöltöttem az elkészült, forró, almás pudingot. A tetejét ismét keksszel raktam ki. Hagytam, hogy a kekszek kissé hozzákössenek a pudinghoz (kb. 1 óra), majd bevontam, egy kevés olajjal elkevert, olvasztott csokoládéval a tetejét. Behűtve szeleteltem.
Valójában nincs rá bevált receptem, ha sok az alma, akkor kevesebb pudingba ágyazom, ha kevés, többe. A pudingpor-folyadék aránya is az almától függ, ha sok levet ereszt, akkor kevesebb lébe kerül a pudingpor...és fordítva.
Mindig szemre készítem, most éppen az alábbiakból: 6 közepes-nagyobb alma, 2 dkg vaj, 4 evőkanál nádcukor, 2,5 dl víz, 2,5 dl almalé, 2 csomag vaníliás pudingpor, 200-250 g háztartási keksz, 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.
Ismerem, de ilyen jó fotót még sehol nem láttam róla!
VálaszTörlésGyönyörű és nyamm, milyen finom.
VálaszTörlésMi is szeretjük az ilyen gyorsan összehozható kekszes édességet.
VálaszTörlésSzépek lettek!!!
Mennyire tökéletes szeletek. Csodás
VálaszTörlésNagyon guszta felszeletelve! :-)
VálaszTörlésHú e szép!!!!
VálaszTörlésEzt mostmár nekem is ki kell próbálnom!
VálaszTörlésHogy ez milyen jól néz ki! Dobhatnál ide párat.
VálaszTörlésNaggggyon jól néz ki!!!! Láttam már ezt a sütit, de még nem ettem.
VálaszTörlésMicsoda jó kis fázisfotókat készítettél, de a főképed a legjobb! Nagyon finom lehet!:-))
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésMár kattog is az agyam a diétás verzión :D
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
VálaszTörlésIldy, dobnám, de már csak -nám... :D Viszont nagyon gyorsan elkészül! ;)
Livi, remélem sikerül megalkotni. :)
Nagyon jól néz ki. nálunk is szeretik
VálaszTörlésA fotókért odavagyok... Fantasztikusan szépek lettek! :)
VálaszTörlésEgy pici, Ami, köszönöm! :)
VálaszTörlésEzt a sütit sokáig elkerültem, nem tudtam elképzelni, hogy a roppanós keksz hogy lehet finom. Plusz a csokitető is bizarr volt az almához. Ellenben anyukámat nem hagyta nyugodni, és megcsinálta. Isteni finom, és tényleg bepuhul a keksz! :)
VálaszTörlésGyönyörű fotók!
Raindrop, köszönöm. :)
VálaszTörlésMost készül...:D
VálaszTörlés:))))
VálaszTörléshttp://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/12/kekszes-almas-sutike.html
VálaszTörlésNagyon finom, de nem lett olyan szép...kellene nekem is egy olyan állítható keret:D
Köszönöm!!!A receptet!!
Szandra, az íz a lényeg, a többi részletkérdés!
VálaszTörlés...olyan részlet, amire a Mikulás jobban figyelhetne... ;D
Hamarosan ki fogom próbálni, nagyon finom lehet.............
VálaszTörlésMarika, valóban az, emellett nagy előnye, hogy olcsó és gyorsan összedobható. Remélem, ízleni fog nektek is! :)
VálaszTörlés