Oldalak

2010. augusztus 12., csütörtök

Rántott csirke, sült krumpli

Rántott hús? A legegyszerűbb ételek egyike, én mégis utálom készíteni, így csak nagyon ritkán szánom rá magam. Olykor azonban "muszáj", és ha éppen nem népes vendégseregre készülök, akkor nem szeletelgetek, hanem a zacskós módszerrel csalok a munkán.
Velem szemben a nővérem a 2 centi átmérőjű gombafejeket is -hozzám képest- lelkesen, egyesével panírozgatja, aminek már a látványától is csordogálni kezd a verejték a hátamon. Leírom az egyszerűsített változatot, neki ajánlva, hátha egyszer elfogy majd a türelme... :))


A csirkemellet felkockázom, 1-2 falatos kis kockákra, majd enyhén megsózom, borsozom a húst. Egy zacskóba lisztet, egy másikba zsemlemorzsát (szezámmagos/zöldfűszeres/akármilyen morzsát) teszek, egy tányérban egy kevés sóval (na meg egy villával) felverem a tojásokat. A húsból néhány kockát a lisztes zacskóba teszek, a száját a kezemmel összeszorítom és felrázom - egészen addig rázom, amíg az összes húskocka csupa-csupa liszt lesz. Átrakosgatom őket a tojásba, megforgatom őket, majd következik a zsemlemorzsás zacskó és a risza. Ééés: mehet a forró olajba.
Ugyanezzel a módszerrel készítem a rántott karfiolt, apróbb gombát és a hagymakarikát is.


A lánykáim szeretik az ilyen kis kézbe vehető falatokat és néha nekünk is jól esik így velük enni. Kiülni a szaletli alá, kézzel falatozni. Sült krumplival, majonézbe/ketchupba tunkolni vagy koviubit ropogtatni mellé. Na és persze egy jó hideg sör sem hiányozhat. :))


Hozzávalók (3-4 adag): 1 nagyobb filézett csirkemell, só, bors, liszt, 3-4 tojás, zsemlemorzsa, valamint fejenként 2 közepes burgonya a körethez.

13 megjegyzés:

  1. Az utolsó bekezdés annyira hangulatos, hogy szinte látlak benneteket magam előtt, ahogy lábalógázva eszegettek :-)

    VálaszTörlés
  2. Ennél már csak az a rosszabb, amikor klopfolni is kell.. :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom! Imádom! Imádom!
    Már a látványtól is beindul a nyáltermelés :DDD

    VálaszTörlés
  4. Igazi finomság, férjem nagyon oda van az ilyen összeállításokért

    VálaszTörlés
  5. Teljesen egyetértek a módszerrel, én is így szoktam kivitelezni a panírt. Hidegráz a rántott dolgok készítésétől, (borzasztó unalmas munka) de néha kötelező csinálnom, mert gyermekem követeli.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta, én egyébént kelesztőtálba rázom össze!:-))

    VálaszTörlés
  7. Ezen nagyon jót rötyögtem :) én is így panírozok, mert szintén nem szeretem csinálni és legjobban az ujjamra tapadó maszlagot utálom :)) De van amikor csak magos morzsát csinálok, előbb abba, aztán tojásba, aztán megint a morzsába forgatom a falatokat. Éljen az egyszerűség :))

    VálaszTörlés
  8. Viki :)))

    Puszedli, ez igaz, nem is sűrűn szoktam. :))

    Ami, most nekem is nagyon, még nem reggeliztem. :D

    Bianka, nálunk a lánykák, zömmel miattuk szánom el az ilyen munkákra magam. :D

    Thrini :)

    Andi, nálam még a fedeles műanyag dobozok a nyerők. :D

    Bodzablog, éljen bizony! :)
    Ragacs: mindig a mosogatóba szoktam operálni az ujjaimról, aztán azon fáj a fejem, hogy onnan kihalásszam őket. :)))

    VálaszTörlés
  9. Ajj, de jó!
    A hideg sör gondolom a lánykáidnak is jól esett:)

    VálaszTörlés
  10. De gusztusos, még nem ebédeltem, jaj de ennék belőle!:))
    Jó ötlet így panírozni.

    VálaszTörlés
  11. Én szeretek panírozni,tessék megkövezni.
    Persze csak húst,a gombától,karfioltól nekem is csorog a víz a hátamon,így én is dobva-rázva panírozom!

    Mi nagyon szeretjük a rántott húst,elég gyakran készítem.

    VálaszTörlés
  12. Ildy :D

    Liza, köszönöm! :)
    A panírt érdemes kipróbálni, látod, többünknek bevált! :))

    Belly, nem kövezlek én, sőt, irigyellek. :)
    Nálunk nincs túl sűrűn, de így legalább jobban megbecsüljük. :DDD

    VálaszTörlés
  13. Ezt választanám utolsó vacsorámnak, és neked kéne megfőzni! :)
    Kedvenc, imádom!

    VálaszTörlés