Oldalak

2011. január 6., csütörtök

Gesztenyés-narancsos pohárkrém

Ezt a könnyű pohárkrémet készítettem szilveszterre és szerintem nagyon finom lett. Került bele a mézesemből is, ami szuper volt benne frissen-ropogósan, illetve később is, amikor már átpuhult a krémtől. Így voltaképpen elkészítés után akár azonnal fogyasztható, de egy nap múlva, összeérve is tökéletes.


Minden pohár aljára egy-egy nagyobb kekszet törtem-morzsoltam. A mascarponét tetemes mennyiségű narancslekvárral és némi narancslével összeturmixoltam - én szándékosan savanykásra készítettem, de természetesen kerülhet bele egy kis porcukor vagy méz. Ezt a narancsos krémet elosztottam a poharakba, majd a krémet egy réteg áttört (pl. fokhagymanyomón vagy reszelőn) gesztenyepüré követte. Így kerültek a hűtőbe, végül fogyasztás előtt - frissen - tejszínhabot nyomtam a tetejükre.


Hozzávalók 6 adaghoz:
6 db nagyobb mézeskeksz (készen kapható változatban pl. mese keksz), 250 g mascarpone, 8-9 jó nagy evőkanál narancslekvár (ízlés szerint), 0,5-1 dl frissen facsart vagy 100% narancslé, 250 g gesztenyepüré, tejszínhab (2 dl tejszín felverve egy teáskanál cukorral), ha szükséges: porcukor vagy méz a krém édesítéséhez.

10 megjegyzés:

  1. Mi az az izé az első képen? Krumplihéj? Dizájnos...:)))

    VálaszTörlés
  2. Na, ebben minden benne van, amit szeretek! Nálam tuti nyerő lenne.
    Én is gondolkodtam,hogy rakok a narancsos álomba maradék mézeskalács-törmeléket, de aztán végül nem raktam... Majd legközelebb. :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki,eszméletlen finom lehetett:-)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, ne sanyargass!Az ilyen finomságnak lehetetlen ellenállni!

    VálaszTörlés
  5. Érzem az illatát. Csodás

    VálaszTörlés
  6. szepy, mint ahogy azt említettem már privát... :P

    Bianka, Ildy köszönöm! :)

    Szemirámisz, nem fogod megbánni! :))

    Ditta, Juci, Dia, köszönöm nektek! :)

    VálaszTörlés