Oldalak

2011. január 19., szerda

Savanyú káposztával töltött malacdarab


Ez a darabka még a hétvégén készült - a hús már a fagyasztóban lapulva várta, hogy kezdjek vele valamit, amikor apum beállított egy adag savanyú káposztával. Azonnal bevillant szepy guszta káposztás sültje, muszáj volt cselekednem! :)


Recept itt vagy a Kifőztük 2011/1-es számában. Nálam csak apróbb módosítások történtek, úgy mint más zöldségeket használtam hozzá, illetve az egész káposzta nem fért be a húsba, így azon ágyaztam meg a serpenyőben. Nagyon finom lett a végeredmény, csak - a férjem szerint - kevés. :P Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! :)

Nálam ezekből készült: 60-65 dkg bőrös malackaraj, 1 kg savanyú káposzta, 2 szelet füstölt szalonna, 1 nagyobb sárgarépa, kb. 30 dkg sütőtök, 1 fej lilahagyma, 3 nagyobb alma, 5 gerezd fokhagyma, só és őrölt bors.

16 megjegyzés:

  1. Most jártam Gizinél,nála őz pöri,nálad meg ez a malachusi,de meg éheztem:-),de nagyon finom lehetett,nagyon szép képek,meg a kaja is:-)

    VálaszTörlés
  2. Ez öröm ez boldogság, hogy ízlett!:)))

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki nagyon, csak úgy mosolyog!

    VálaszTörlés
  4. Anyám, add el a házat! Micsoda étel... hmm.
    Gratulálok hozzá! Szuper!

    VálaszTörlés
  5. Hát ez egy jó kis darab, az biztos, és milyen guszta!
    Borsófőzelék az ebéd tükörtojással nálunk, nem cserélünk?

    VálaszTörlés
  6. Szepy nagyon alkotott ezzel a töltött hússal. És a tied is írtó guszta! :) nyami!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm lányok, szepyé a dicséret. :)

    Juci, deeeee! Jöhet! :))

    VálaszTörlés
  8. Csipet nekem nincs cserealapom én csak úgy mennék ebédre, ha lehet!
    Mesésen néz ki!

    VálaszTörlés
  9. Felveszem Mohát és indulunk? Ok baby?:))

    VálaszTörlés
  10. Van hát... nekem ne lenne??? :P

    VálaszTörlés
  11. Jó-jó, tudom, ami másnak... :DDD

    VálaszTörlés