Oldalak

2011. szeptember 1., csütörtök

Paradicsomszósz

Néhány napos távolmaradást követően újra itt, de csak egy rövidke bejegyzéssel, ugyanis éppen óriási nálunk a felfordulás: néhány helyiségben - többek között a konyhában is - festünk. Hát, nem csodálom, hogy nehezen szántuk rá magunkat, egy darabig biztosan nem fogjuk újra. :P :)


Ezt a paradicsomszószt még valamikor a múlt héten (?) készítettem, nagyjából úgy, ahogyan a tavalyit. A lényeges különbség a korábban készítettekkel szemben az, hogy ezt most tartósítószer nélkül tettem el - kezdek felbátorodni a tartósítómentes befőzésekkel kapcsolatban, eddig csak jó tapasztalataim voltak, remélem, nem éppen ez lesz a kakukktojás. :)
Paradicsomdömping van: befőzőfazekakat és -kanalakat elő, tessék bátran megpróbálkozni a házi ízek elraktározásával!


Bejegyzéseim a "paradicsom és tartósítás" témakörben: házi ketchup, édes-savanyú mártás, aszalt paradicsom olajban, aszalt paradicsom, paradicsomszósz, zöldparadicsom saláta.

6 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyot tetszik az új blogdizájn. A festéshez kitartás! :)))
    Nincs is jobb, mint a házi paradicsomlé. :)))

    VálaszTörlés
  2. Milyen cuki kis üvegek! Na rendelek is mindjárt 3-at :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néznek ki, már én is sokat gondolkodtam hogy kéne eltenni.Az igazság az hogy még mindig elég húzos az ára még lecsót sem sikerűlt összehoznom. Na majd hétvégén szétnézek!:)

    VálaszTörlés
  4. Olyan szép és biztosan nagyon finom is!
    Kitartás a festéshez! Utána majd csodaszép lesz minden, gondolj csak erre! ;-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen lányok! :)

    Éva, remélhetőleg, lejjebb megy most már az ára és sikerül majd eltenned télire! :)

    VálaszTörlés