Először várni akartam ezzel a recepttel, de rájöttem, hogy végül is miért tenném? Elvégre jövő hétvégén advent első vasárnapja van. (Hoppá, tényleg...)
Nagyon egyszerű próbakeksznek készült, jó lett, hát jöhet. Vegyétek, egyétek!
A vajat megpuhítottam. Ez nálam úgy néz ki, hogy egy darabban - na és persze edényben :P - mikróba teszem a vajat, majd amikor már egy része folyékony, kiveszem és addig keverem, míg egynemű lesz. Hozzáadtam a cukrot és alaposan kikevertem. Belekevertem a tojást, majd hozzászórtam a száraz anyagokat, valamint a felaprított narancshéjat és gyömbért. Az egész morzsálódó, nem túl összeálló anyag lett. Teáskanalakkal sütőpapíros tepsire tettem kisebb halmokat, amiket ellapítottam. 190 °C-os sütőben sültek nagyjából 10 percig - a széleken jobban, belül halványan barnulóra. 1-2 perc után a tepsiből rácsra szedtem és azon hagytam őket kihűlni. A kihűlés után ropogós, nehezen abbahagyós, klassz kis kekszek lettek belőlük.
A vajat megpuhítottam. Ez nálam úgy néz ki, hogy egy darabban - na és persze edényben :P - mikróba teszem a vajat, majd amikor már egy része folyékony, kiveszem és addig keverem, míg egynemű lesz. Hozzáadtam a cukrot és alaposan kikevertem. Belekevertem a tojást, majd hozzászórtam a száraz anyagokat, valamint a felaprított narancshéjat és gyömbért. Az egész morzsálódó, nem túl összeálló anyag lett. Teáskanalakkal sütőpapíros tepsire tettem kisebb halmokat, amiket ellapítottam. 190 °C-os sütőben sültek nagyjából 10 percig - a széleken jobban, belül halványan barnulóra. 1-2 perc után a tepsiből rácsra szedtem és azon hagytam őket kihűlni. A kihűlés után ropogós, nehezen abbahagyós, klassz kis kekszek lettek belőlük.
Hozzávalók ~40 db kekszhez: 10 dkg vaj, 10 dkg nádcukor, 1 tojás, 10 dkg Graham liszt, 10 dkg zabpehely, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál fahéj, csipet só, 10 dkg felaprított dió, 1 púpozott evőkanál szirupban eltett narancshéj és gyömbér (vagy kandírozott narancshéj és gyömbér, mennyisége ízlés szerint növelhető).
Jó kis recept igazán.
VálaszTörlésNagyon jól tetted hogy közzétetted, hisz megkezdődött az ünnep előtti süti vadászat.
Hmmm, nagyszerű és még egészséges is lehet! :-)
VálaszTörlésNagyon finom keksz lehet! Mennyire jól mutat úgy átkötve akár még ajándékozni is lehet !
VálaszTörlésRemek, a kamrában figyel egy zacskó zabpehely, igazán jó kis recept, hogy elfogyjon a maradék pelyhecske!
VálaszTörlésKöszönöm szépen lányok! :)
VálaszTörlésDe jó,hogy beírtad Csipet!:-)Zabpelyhes keksz receptet kerestem éppen.:-)Köszi
VálaszTörlésMár jövő héten? Jesszus! Most kicsit pánikba estem...
VálaszTörlésA kekszeid nagyon klasszak lettek! :)
Nelli, Petra, köszönöm! :)
VálaszTörlésKissé megkésve, és némiképp megvariálva csináltam: fele dió helyett mandulával, cukor helyett mézzel. Így is abbahagyhatatlan!
VálaszTörlésEnikő, nagyon örülök, hogy ízlett és igazán jól tetted, hogy variáltál rajta ízlésed szerint! :) Köszönöm szépen, hogy visszajeleztél, feldobtad a napomat! :))
VálaszTörlés