Oldalak

2012. január 9., hétfő

Csokis-diós zabpehelykeksz

Újabb keksz, azon belül is újabb zabpehelykeksz. Kicsit diós, kicsit kakaós és csokis, és egy kicsit mazsolás is. Vagy olyan, amilyen hozzávaló éppen a kezembe akad, tehát mazsolaellenesek ne csüggedjetek, nagyon finom aszalt meggyel, cseresznyével, áfonyával, sárgabarackkal, de akár úgy is, ha egyiket sem pakoljátok bele. :)
Tepsinek :P szeretettel.


A sütőt előmelegítem 180-190 °C-ra. A puha vajat alaposan kikeverem a cukrokkal és egy pici sóval, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután elkeverem benne a lisztet, kakaóport és sütőport, végül pedig beleforgatom a többi hozzávalót is.
Vizes teáskanállal apró halmokat rakok a sütőpapíros tepsire, ezeket vékonyra ellapítom. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütöm (figyelős, különben elégős). Zárt dobozban tárolandó.


Hozzávalók kb. 45-50 kisebb kekszhez: 100 g puha vaj, 100 g cukor (most éppen xukor és nádcukor felesben), picurka só, 1 egész tojás, 50 g Graham liszt, 15 g ét kakaópor, 1 mokkáskanál sütőpor, 100 g teljes kiőrlésű zabpehely, maroknyi (30-40 g) felaprított dió, 30 g csokicsepp, 30 g mazsola.

8 megjegyzés:

  1. Még sosem sütöttem zabpelyhes kekszet, de szeretném kipróbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki, éppen ilyen receptet keresek, köszi, hogy felraktad ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Jó kis ropogós keksz lehet!:)

    VálaszTörlés
  4. Igen, a mazsolát meghagyom, a többit viszem :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik:) Hamarosan újra elkezdek kekszeket gyártani a családnak. Egyszer sütöttem zabpelyheset és nagyon finom lett.

    VálaszTörlés
  6. Köszi szépen lányok! :))

    Nelli, ezt most éppen puhára hagytam, de valóban lehet ropogósra is készíteni, szerintem mindkettő finom. :)

    VálaszTörlés
  7. Talan egy darabot ehetnek ebbol a finom kis kekszbol, es meg tudnam allni hogy tobbet nem ehetek! Guszta, es finom!

    VálaszTörlés