tag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post2328770665425526380..comments2023-08-15T16:18:40.792+02:00Comments on egycsipet: Narancslekváregycsipethttp://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-30176213712988975612012-01-18T14:32:41.722+01:002012-01-18T14:32:41.722+01:00Szia Kati,
nem hiszem, hogy baja lesz, egyrészt a...Szia Kati, <br />nem hiszem, hogy baja lesz, egyrészt a gyümölcs saját cukortartalma is hozzájárul a tartósításhoz, másrészt nem fog sokáig megmaradni. :D Miután megbontottad, utána gondolom úgyis hűtőben fogod tárolni, ott azért kibír még azután is jónéhány napot. <br />Tényleg nagyon édes lehetett a narancsod :)), emlékszem, hogy ez az adag ennyi méz és cukor mellett is klasszul savanykás egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-70859321780363269532012-01-18T12:38:42.130+01:002012-01-18T12:38:42.130+01:00Szia, Mesi rösszul sikerült narancslekvárjánál lát...Szia, Mesi rösszul sikerült narancslekvárjánál láttam a hozzászólásodat és a linket, így jöttem hozzád, és jelentem szuper lett a narancslekvárom, tiszta véletlenül pont egy olyan adag sikeredett 14 narancsból mint a tied.:) Igaz én csak 15 dkg cukrot, és egy tasak vaníliás cukrot tettem hozzá, mert annyira édes volt a narancs, hogy egyszerűen többet nem tudtam tenni.Gondolom nem lesz semmi baja Katihttps://www.blogger.com/profile/08847263129184531346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-21466827792974414842010-12-30T19:57:39.178+01:002010-12-30T19:57:39.178+01:00Noémi, nagyon örülök, hogy sikert arattál vele és ...Noémi, nagyon örülök, hogy sikert arattál vele és köszönöm a visszajelzést! :)<br />Valóban elég munkás, de ha kicsiben készül vagy van hozzá egy kis segítség, megéri belevágni. Csak sajnos nagyon gyorsan "párolog", jövőre szerintem én is nagyobb adagot készítek. :))<br />Boldog új évet kívánok!egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-16421477230747334062010-12-29T13:38:54.406+01:002010-12-29T13:38:54.406+01:00Egycsipet!
Köszömöm a receptet, és a további haszn...Egycsipet!<br />Köszömöm a receptet, és a további hasznos tanácsokat, szuper lett a lekvár, nagy sikert aratott a családom körében! :-) <br />Én végül 8 kg. narancsból készítettem, aminek a húsa és leve végül 3,5 kg. volt. Én sem tettem bele túl sok cukrot, nagyon finom, kellemesen savanykás íze lett, mindenkinek ízlett! Azért ez egy nagyon értékes lekvár, mert rengeteget kell vele dolgozni! Én Noémihttps://www.blogger.com/profile/04704674043382365362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-26058902065525806402010-12-12T19:58:18.610+01:002010-12-12T19:58:18.610+01:00Szia Noémi!
Nem kell tartósítószer: ha csírátlaní...Szia Noémi!<br /><br />Nem kell tartósítószer: ha csírátlanítod (mikrohullámúban vagy kifőzéssel) az üveget, akkor nem igazán lehet baja a lekvárnak, a sok cukor pedig tartósít. Arra kell csak figyelni, hogy amennyire csak tudod, töltsd tele az üveget és utána 5-10 percig állítsd fejre. Így a kupakot is átforrósítod, majd kihűlés közben vákuum keletkezik az üvegben, ami szintén segít a egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-38745870349854361322010-12-12T19:32:51.835+01:002010-12-12T19:32:51.835+01:00Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a lekvár, ...Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a lekvár, készítem is karácsonyi meglepetésnek a hozzánk közel álló családoknak. <br />Annyi kérdésem lenne, hogy a végén, mikor üvegbe mertem a lekvárt, akkor nem kell a tetejére semmi tartósítószert rakni? Az tartósítja, hogy lefelé fordítom néhány percig. <br />Ha kb. 6 kg. egész narancsom van(tisztítás nélkül), akkor kb. mennyi zselatint kell rakni Noémihttps://www.blogger.com/profile/04704674043382365362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-68351433659617389092010-11-22T11:22:13.831+01:002010-11-22T11:22:13.831+01:00Ottis, bizony az, úgyhogy ki ne hagyd! ;))Ottis, bizony az, úgyhogy ki ne hagyd! ;))egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-62594960742472205722010-11-21T18:57:32.207+01:002010-11-21T18:57:32.207+01:00Én is, én is szeretnék készíteni narancslekvárt!Na...Én is, én is szeretnék készíteni narancslekvárt!Nagyon finom lehet!Ottishttps://www.blogger.com/profile/14275790788805309602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-54689379874828781102010-11-14T13:49:37.040+01:002010-11-14T13:49:37.040+01:00Szemirámisz, Trinity, Juci: köszönöm! :)
Ildikó, ...Szemirámisz, Trinity, Juci: köszönöm! :)<br /><br />Ildikó, köszönöm szépen a tippet, észben tartom! :)egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-5113574823232496272010-11-12T11:54:20.992+01:002010-11-12T11:54:20.992+01:00Ha nincs zselésítő, akkor nagyszerűen sűríthető a ...Ha nincs zselésítő, akkor nagyszerűen sűríthető a narancsdzsem almával is. Ha nagyjából 1 kg narancshúshoz 1 kg hámozott, lereszelt almát veszünk, szépen besűríti. A színe viszont nem lesz olyan szép, mint a zselésítővel.Eisenstock Ildikóhttps://www.blogger.com/profile/02805535401922868913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-42012056535995125722010-11-12T07:30:18.940+01:002010-11-12T07:30:18.940+01:00Enni ettem , de készíteni nem készítettem...
Finom...Enni ettem , de készíteni nem készítettem...<br />Finom, nagyon finom.Jucihttps://www.blogger.com/profile/17983849155870498361noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-85220036658311098792010-11-12T02:59:52.483+01:002010-11-12T02:59:52.483+01:00Le a kalappal a türelmed előtt! Én nagyon szeretem...Le a kalappal a türelmed előtt! Én nagyon szeretem, de ezt a lekvárt csak 1x készítettem, tudom, macerás, de finom nagyon!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-5105937816969380702010-11-11T22:50:22.087+01:002010-11-11T22:50:22.087+01:00Fúha, ez fincsi lehet!Fúha, ez fincsi lehet!Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-13636844291145121532010-11-11T10:18:58.700+01:002010-11-11T10:18:58.700+01:00Köszi lányok! :))
sedith, én egy csomó mindennel ...Köszi lányok! :))<br /><br />sedith, én egy csomó mindennel így vagyok... :Degycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-40142026521570775342010-11-10T09:07:18.215+01:002010-11-10T09:07:18.215+01:00Igazán finom lehetIgazán finom lehetBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-15157799488967450732010-11-09T18:12:21.633+01:002010-11-09T18:12:21.633+01:00Évek óta mondom állandóan: no, ezen a télen biztos...Évek óta mondom állandóan: no, ezen a télen biztos főzök narancslekvárt. De eddig még sosem vettem rá magam. Talán ezen a télen majd?:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-10488022398255891302010-11-09T13:18:41.951+01:002010-11-09T13:18:41.951+01:00milyen guszta!
Ezt ki kell próbálnom! :)milyen guszta!<br />Ezt ki kell próbálnom! :)Amihttps://www.blogger.com/profile/10090788310885471061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-47515608985288557722010-11-09T12:54:56.904+01:002010-11-09T12:54:56.904+01:00Mézigörl, szívesen. :))))
A kés egy díszítőkés, &...Mézigörl, szívesen. :)))) <br />A kés egy díszítőkés, "citrus csíkozó", "citrus díszítőkés", "csíkozókés", hasonló neveken találhatod meg. <br />Én ezt kaptam, ráadásul elég régen, így pontos részletekkel nem szolgálhatok. Neten az <a href="http://www.ecsy.hu/index.php?page=3&lang=hu&group=16" rel="nofollow">Écsynél</a> találtam ilyen eszközt, "citrus egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-52224188285590804112010-11-09T12:23:49.829+01:002010-11-09T12:23:49.829+01:00De jó, hogy ismét megpróbáltad! Istenien néz ki! É...De jó, hogy ismét megpróbáltad! Istenien néz ki! Én szoktam citrus lekvárt (narancs, citrom, grape fuirt, mandarin) is főzni és főleg olyan okból, mint te: több jön össze, mint amennyi elfogy!horimarikahttps://www.blogger.com/profile/02965930991464011413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-18428359291521392352010-11-09T12:15:20.730+01:002010-11-09T12:15:20.730+01:00Jah, és azt elfelejtettem: KÖÖÖSZÖÖÖNÖM!!! :-DDDJah, és azt elfelejtettem: KÖÖÖSZÖÖÖNÖM!!! :-DDDMézigörlhttps://www.blogger.com/profile/02925654027305518998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-20064736142033034152010-11-09T12:13:46.564+01:002010-11-09T12:13:46.564+01:00Végre, végre, végreeee! Alig vártam, hogy feltedd....Végre, végre, végreeee! Alig vártam, hogy feltedd. Kinézetre is szuper! Viszem is, készül majd nálam is...hamarosan!!! Egy kérdés: amivel a narancs héját kapargatod--->meg tudnád mondani nekem, hogy hol lehet beszerezni és mi a neve és kb. mennyibe kerülhet??? :)))))Mézigörlhttps://www.blogger.com/profile/02925654027305518998noreply@blogger.com