tag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post256809367898685478..comments2023-08-15T16:18:40.792+02:00Comments on egycsipet: Vegyes savanyúság télreegycsipethttp://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-59791964350663714302015-07-20T17:24:21.568+02:002015-07-20T17:24:21.568+02:00Szia Rita, ha nem keverted bele a tartósítószert, ...Szia Rita, ha nem keverted bele a tartósítószert, akkor nyugodtan, csak felhasználás előtt forrald fel újra. :)<br />Üdv,<br />csipetegycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-65274572825207253812015-07-20T16:05:43.507+02:002015-07-20T16:05:43.507+02:00Szia, épp befejeztem az elraktározást, a recepted ...Szia, épp befejeztem az elraktározást, a recepted szerint, viszont kicsit kevesebb uborkám volt, es maradt meg egy kis lé. Mit gondolsz, el lehet tenni a következő felhasználásig? Mondjuk hűtőben - miután kihűlt - üvegben? <br />Köszönöm: RitaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14351274746473022085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-27731231701924588762012-08-27T12:48:34.011+02:002012-08-27T12:48:34.011+02:00Szia Timie, köszi!
Igen, kemény marad, de ehhez sz...Szia Timie, köszi!<br />Igen, kemény marad, de ehhez szükséges, hogy az uborka valóban friss és ropogós legyen (a magosabb példányokat is kerüld). <br />A szódabikarbóna többek szerint hasznos (én épp a napokban használtam először, almapaprikához, úgyhogy személyes tapasztalatról egyelőre nem tudok beszámolni), ha gondolod, tegyél bele, ártani biztosan nem árt. <br /><br />Nem tudom, mennyiben egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-28309472574417996002012-08-27T12:11:10.692+02:002012-08-27T12:11:10.692+02:00Nagyon jól néz ki ez a kis vegyes savanyúság, kérd...Nagyon jól néz ki ez a kis vegyes savanyúság, kérdésem az lenne, hogy az uborka kemény marad? Mert én csináltam egy felöntőlét és abban nagyon megpuhultak a zöldségek, de ha azt mondod kemény marad akkor bepróbálkozom vele? Szülők (enyém, anyós) úgy tudják, hogy a szódabikarbónától vagy timsótól marad kemény. Timsót már nem lehet kapni, szódával nem próbáltam :)<br />Várom válaszod <br />Üdv Timiehttps://www.blogger.com/profile/10568599812578314150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-67554087295300830262011-10-19T20:46:49.023+02:002011-10-19T20:46:49.023+02:00Ildikó, köszönöm a bizalmat, remélem, ízleni fog. ...Ildikó, köszönöm a bizalmat, remélem, ízleni fog. :)<br />Hogy mi a legrövidebb idő, ami alatt beérik, abban nem tudok nyilatkozni, mert én akkor szoktam bontani az első üvegeket, amikor elfogynak a kerti zöldségek (tehát épp ilyentájt, és ezt a savanyúságot már augusztusban el szoktam rakni). Emellett valószínűleg az üvegbe kerülő zöldségek fajtái és mérete is befolyásolja valamelyest az érés egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-64634075366333622102011-10-18T15:12:53.062+02:002011-10-18T15:12:53.062+02:00kaptam egy rakat zöld paradicsomot, és vettem még ...kaptam egy rakat zöld paradicsomot, és vettem még hozzá pár zöldséget. számtalan receptet találtam a neten, de ez tünt a legszimpatikusabbnak. éppen most készültem el vele. kérdésem lenne, hogy ennek mennyit kell állnia? mikor érik össze?<br />köszönettel Hámori IldikóAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-58672798680013321412009-08-17T10:10:33.979+02:002009-08-17T10:10:33.979+02:00Kiskukta, köszi! Ezt a "két réteg közé tartós...Kiskukta, köszi! Ezt a "két réteg közé tartósítószer" dolgot ismerem, amikor nem marad tető a lekvárra, úgy teszem el ;)), de savanyúsághoz nem mertem bevállalni. Még akarok idén savanyítani, akkor kipróbálom én is - remélem, működik majd nálam is. :)) Köszönöm még egyszer!egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-17263333569719859472009-08-17T00:20:13.959+02:002009-08-17T00:20:13.959+02:00Ja és majd' elfelejtem, én már tettem tavaly e...Ja és majd' elfelejtem, én már tettem tavaly el próbából tartósítószer nélkül 1 üveggel, úgy hogy a tettem a tetejére 1 réteg folpackot, ré a Na-benzoát, rá mégegy réteg folpack. Azt bontottam meg legkésöbb, az idén júniusba, semmi baja nem volt.Kiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-47326924864288280912009-08-17T00:17:23.485+02:002009-08-17T00:17:23.485+02:00Nagyon guszta!Nagyon guszta!Kiskuktahttps://www.blogger.com/profile/14216213502501323908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-73183657628523637272009-08-16T08:31:14.355+02:002009-08-16T08:31:14.355+02:00Köszönöm Margitka! :) Látod, a gyöngyhagymát én is...Köszönöm Margitka! :) Látod, a gyöngyhagymát én is cselesen pucolom. ;)))egycsipethttps://www.blogger.com/profile/14928212459979395939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3642704175289942364.post-38304758300528643242009-08-15T19:25:51.847+02:002009-08-15T19:25:51.847+02:00Gabi!
Még olvasni is jó volt , ahogy írtad az elte...Gabi!<br />Még olvasni is jó volt , ahogy írtad az eltevést!Nagyon guszta lett! A gyöngyhagymát én is szeretem, de bizony a pucolgatás miatt marad el nálam...margit2https://www.blogger.com/profile/08786496474189980338noreply@blogger.com