Oldalak

2009. november 2., hétfő

Borzas csirkemell

Nemrég DebiGabi juttatta eszembe, hogy milyen régen került már asztalra nálunk ez az étel. Eredetileg "mátrai borzasként" ismertem meg, de általában nem karajból készítem, mert csak ritkán eszünk sertéshúst. :)


Most kivételesen együtt tudtunk mindannyian ebédelni, így elkészítettem. A csirkemelleket szeleteltem, sóztam. A burgonyát lereszeltem, sóztam, borsoztam, és fokhagymát reszeltem hozzá. Egy tojással és kevés liszttel tésztát (felénk matutka :D) készítettem belőle. Olajat forrósítottam, a húsokat egyenként lisztbe forgattam, majd a két kicsi kezecském segítségével beburkoltam krumplis tésztával. A sütés idejétől függően lehet többé-kevésbé ropogós bundát alakítani hozzá - mi ropogósan szeretjük. :) Tálaláskor tejföllel (lehet fokhagymás is...) megkenve és sajttal megszórva kínáltam, zöldborsós rizzsel körítettem.

Amiből készült (kb. 3 főre, két étkezésre, előétel nélkül :D): 2 nagy csirkemell (kb. 1-1,2 kg), 1 kg burgonya, 1 tojás, 4 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint), kb. 6 púpozott evőkanál liszt (vagy amennyit a burgonya felvesz), só, bors, a sütéshez olaj, a tálaláshoz tejföl és reszelt trappista. Köret: 4,5 dl (basmati) rizs, 9 dl víz, 15 dkg mirelit zöldborsó, kevés olaj, só.

4 megjegyzés:

  1. Ahogy elolvastam a hozzávalókat, ez bizony nagyon finom lehetett! :-)

    VálaszTörlés
  2. Margitka, az volt! ;) Ha még nem kóstoltad, érdemes kipróbálni, nem munkásabb, mint egy rántott szelet. :)

    VálaszTörlés
  3. Csak étteremben ettem ilyen húst,finom volt, talán kipróbálom,mert jól néz ki a Tiéd!:-))

    VálaszTörlés
  4. Andi, szerintem készítsd el, macerás, de a panírozásnál nem vészesebb. ;)

    VálaszTörlés