Krémleves: naná. :)
Tavaszízű: naná. :)
Szepyke becsukja a szemét: naná. :))
A leves nagyon egyszerű. Vizet forralok egy kis cukorral, fahéjjal és vaníliával. Amikor már színesedni kezd a lé, beleteszem a mirelit epret és lassú tűzön tovább főzve megvárom, míg kienged a forró vízben. Ekkor kiveszem a fűszereket, az epret pedig botmixerrel pépesítem. Egy szűrőn átengedem egy másik edénybe, majd tejszínben elkevert keményítővel besűrítem. Éppen csak felforralom.
Behűtve, tejszínhabrózsákkal, és eperöntettel meglocsolva tálalom.
A szűrő lehet egészen apró lyukú, ekkor egy kis türelemmel akár az összes magtól megszabadulhatunk, én most egy kicsit nagyobbat választottam és csak a magocskák zömét iktattam ki.
Hozzávalók: 5 dl víz, fél rúd fahéj, fél rúd vanília felhasítva-hüvelyestől, 10 dkg cukor, 60 dkg mirelit eper, 2 dl tejszín, 2 púpos evőkanál étkezési keményítő.
Tavaszízű: naná. :)
Szepyke becsukja a szemét: naná. :))
A leves nagyon egyszerű. Vizet forralok egy kis cukorral, fahéjjal és vaníliával. Amikor már színesedni kezd a lé, beleteszem a mirelit epret és lassú tűzön tovább főzve megvárom, míg kienged a forró vízben. Ekkor kiveszem a fűszereket, az epret pedig botmixerrel pépesítem. Egy szűrőn átengedem egy másik edénybe, majd tejszínben elkevert keményítővel besűrítem. Éppen csak felforralom.
Behűtve, tejszínhabrózsákkal, és eperöntettel meglocsolva tálalom.
úsznak az eprek
A szűrő lehet egészen apró lyukú, ekkor egy kis türelemmel akár az összes magtól megszabadulhatunk, én most egy kicsit nagyobbat választottam és csak a magocskák zömét iktattam ki.
Hozzávalók: 5 dl víz, fél rúd fahéj, fél rúd vanília felhasítva-hüvelyestől, 10 dkg cukor, 60 dkg mirelit eper, 2 dl tejszín, 2 púpos evőkanál étkezési keményítő.
Nagyon mutatós - ám én megvárom az igazi epret - talán, mostmár hamarosan...
VálaszTörlésFinom a leves, szép a tálalás, jöhet:D
VálaszTörlésGyöngyi, ennél igazibb nem kell, tavaly termett a kertünkben. :) Az ideire még májusig várni kell, és az most olyan, de olyan messze van. :(((
VálaszTörlésKiskukta, megy! ;)) Köszi! :*
De szívesen bevágnék egy tányérral!
VálaszTörlésEz a kedvenc gyümim....imádom.
VálaszTörlésKi fogom próbálni, nagyon nagyon guszta!
Istenem, de szééép! Szinte érzem az eperillatot!
VálaszTörlésKöszi lányok! :)
VálaszTörlésFinom lehet, kell nekem is :-)
VálaszTörlésOttis, finom bizony! :)
VálaszTörlésBizony, mennyire fantasztikus ilyenkor a mélyhűtő!! Az ember nyáron ennyire már nem is tudja értékelni az epret, ilyenkor meg óriási kincs! Csodás leves, egy eperimádónak kész provokáció:)))
VálaszTörlésÍgy van Trinity, jó dolog, hogy el tudjuk menteni a nyár ízeit a szűkösebb napokra. :)
VálaszTörlésNálad eper,nálam málna,mennyei lehet ez a leves!:-))
VálaszTörlésÉn is szeretem a gyümölcs leveseket. Ez így krémesen isteni lehet! :-)
VálaszTörlésAndi, Margitka, Köszönöm! Tényleg csoda finom és nagyon egyszerű, gyors leves (főleg, ha a magok nem zavarnak :D), érdemes kipróbálni. :)
VálaszTörlésPfffffff!:) Felröhögtem itt az éjszaka kellős közepén!:) És közben a röhögéstől, és a csukott szememtől lefejeltem a monitort!:)))))))
VálaszTörlés:D Remélem, semmi maradandó, nem bocsátanám meg magamnak. ;)
VálaszTörlés