Az utóbbi időben kicsit eltűntem, sok a dolgom (vagy kevés az időm? :D), de az élet nem áll meg, enni kell. :)) Gasztroblogokhoz az elmúlt napokban két esetben fordultam, ezek eredményét hoztam most mutatóba...
Sok más blogger után Limara remekbe szabott flottája nálunk is sikert aratott, nagyon jó alternatívája a pizzának, ha azt esetleg unnánk már. Biztosan többször elkészül még nálunk is, többféle ízesítéssel.
Annyiban módosult nálam az elkészítés, hogy én a dagasztást és a kelesztést is a kenyérsütő géppel végeztettem, majd ezután formáztam, újra kelesztettem és sütöttem őket.
Az alábbi hozzávalókból állt a 8 csónak: 175 gr natúr joghurt, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 2 teáskanál só, 40 dkg kenyérliszt (BL80), 10 dkg Graham liszt, 2 evőkanál burgonyapehely, 1 teáskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, továbbá kb. 25-30 dkg füstölt kolbász és sok-sok trappista sajt (az utolsó két tétel természetesen ízlésfüggő).
Fázisfotók és eredeti recept Limaránál. Köszönet a receptért! :)
A másik blogrecept Dulminától származik, ő többféle ízesítéssel elkészítette már a zabkekszeit itt, itt és még itt is. A keksz kiadós, kellemes, de sehogy nem akart olyan szépre sikerülni, mint Dulminának. :D Meglepő módon még a csokis-krémes sütirajongó 4 éves lányomnak is ízlik, ma reggel oviba menet is elrágcsált kettőt belőle.
Teljesen Dulmina után készítettem, így a receptért kéretik hozzá látogatni. Az én kekszem ízesítői: 5-5 dkg durvára vágott aszalt meggy, aszalt cseresznye és mandula voltak.
Köszönet a receptért! :)
Sok más blogger után Limara remekbe szabott flottája nálunk is sikert aratott, nagyon jó alternatívája a pizzának, ha azt esetleg unnánk már. Biztosan többször elkészül még nálunk is, többféle ízesítéssel.
Annyiban módosult nálam az elkészítés, hogy én a dagasztást és a kelesztést is a kenyérsütő géppel végeztettem, majd ezután formáztam, újra kelesztettem és sütöttem őket.
Az alábbi hozzávalókból állt a 8 csónak: 175 gr natúr joghurt, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 2 teáskanál só, 40 dkg kenyérliszt (BL80), 10 dkg Graham liszt, 2 evőkanál burgonyapehely, 1 teáskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, továbbá kb. 25-30 dkg füstölt kolbász és sok-sok trappista sajt (az utolsó két tétel természetesen ízlésfüggő).
Fázisfotók és eredeti recept Limaránál. Köszönet a receptért! :)
A másik blogrecept Dulminától származik, ő többféle ízesítéssel elkészítette már a zabkekszeit itt, itt és még itt is. A keksz kiadós, kellemes, de sehogy nem akart olyan szépre sikerülni, mint Dulminának. :D Meglepő módon még a csokis-krémes sütirajongó 4 éves lányomnak is ízlik, ma reggel oviba menet is elrágcsált kettőt belőle.
Teljesen Dulmina után készítettem, így a receptért kéretik hozzá látogatni. Az én kekszem ízesítői: 5-5 dkg durvára vágott aszalt meggy, aszalt cseresznye és mandula voltak.
Köszönet a receptért! :)
11 megjegyzés :
A csónakok szerintünk is finomak. Ma reggelire/tízóraira is ezt sütöttem. De ez már a második alkalom volt,mert aznap ki is próbáltam, amikor L. feltette. Másfél adaggal... Most egy része baconos volt belül, de nálunk a nagyobb fiú házi krumplis kolbászosat favorizálja.
Szépek ezek, nincs vele semmi baj. Én is megsütöttem ezeket a kekszeket csak az aszalt gyümölcs volt más. Az első adag kicsit túlsült, de a másikat már az én sütőmhöz igazítottam.
Macus, ezek a változatok is finomak lehetnek nagyon. Evés közben már mi is arról beszélgettünk, hogy milyen töltelékkel készüljön legközelebb. :)
Daisy, köszönöm. Legközelebb én is másmilyen gyümölccsel készítem, a lányom már leadta a rendelést. :)
Jaj ezek a csónakok... Egyszerűen isteniek!
Látom már, nálunk is muszáj napirendre tűzni!!
Viki, tényleg azok, jól ki lett találva. :))
Trinity, muszáj bizony! :D
Anyám, mindenki csak romantikázik...
Csónakázunk, csónakázunk?
Azt ének, meg napernyő volt e közben?:)
Engem is utolért a csónak-láz:)) Ma sütöttem meg, valóban isteniek. A kekszedből pedig talán még én is készitek. Gratulálok Neked mindkettőhöz.
Szepy, nagyon röhögős szmájli. :D Jó ötlet, legközelebb gondolákat sütök majd... ;)
Viki, köszönöm szépen! :)
Gyönyörűek a csónakok, de a kekszek is kívánatosak! :))
Limara köszönöm, csónakügyben mindenképpen a tiéd az érdem! :)
Megjegyzés küldése