Talán az én ízlelőbimbóimmal lehet baj (kizárt), de hogy ez a süti (a Sport szelet) pontosan olyan lenne, mint a Sport szelet (a csoki), azt igen (nagyon) erős túlzásnak tartom. Ettől függetlenül finom és gyors, és mivel az eredeti recept sem hozza az igazi Sport ízt, én kicsit lehúztam a cukorból és vajból, bár ez utóbbit még nyugodtan lehetne tovább csökkenteni - mondjuk a tejmennyiség növelése mellett.
Az elkészítése roppant egyszerű, fogom a tejet, a vaníliamagokkal lassú tűzre teszem melegedni. Amikor már majdnem forr, a tűzhelyet elzárom és mehet bele a kakaópor, vaj, cukor és rumaroma. Folyamatosan kevergetem, amíg egyneművé válik. A darált kekszet egy tálba szórom, egy kanállal mélyedést készítek a közepébe és beleöntöm a kakaós-vajas tejet. A kanállal kevergetve összedolgozom, csak egészen a legvégén kell egy kicsit rásegíteni kézzel (vigyázat, meleg!). Ekkor egy tálcát/tepsit zsírpapírral kibélelek, ebbe simítom-tapicskolom egyenletesen a masszát. Hűtőbe teszem úgy 2 órára.
A hűtés végén a csokit mikróban megolvasztom, hozzákeverek 1-2 teáskanál olajat és egy habkártyával a massza tetejére simítom. Néhány óra elteltével forró késsel szeletelem. Gyorsan fogy. :)
Hozzávalók egy kb. 20x30 cm-es tepsihez: 20 dkg vaj, 2 dl tej (215 g), 40 g ét kakaópor, 15 dkg cukor, ízlés szerint 20-30 ml rumaroma (18-25 g), 1/2 rúd vanília magjai, 50 dkg darált háztartási keksz, valamint a tetejére: 10 dkg 75%-os étcsokoládé, 1-2 teáskanál olaj.
Az elkészítése roppant egyszerű, fogom a tejet, a vaníliamagokkal lassú tűzre teszem melegedni. Amikor már majdnem forr, a tűzhelyet elzárom és mehet bele a kakaópor, vaj, cukor és rumaroma. Folyamatosan kevergetem, amíg egyneművé válik. A darált kekszet egy tálba szórom, egy kanállal mélyedést készítek a közepébe és beleöntöm a kakaós-vajas tejet. A kanállal kevergetve összedolgozom, csak egészen a legvégén kell egy kicsit rásegíteni kézzel (vigyázat, meleg!). Ekkor egy tálcát/tepsit zsírpapírral kibélelek, ebbe simítom-tapicskolom egyenletesen a masszát. Hűtőbe teszem úgy 2 órára.
A hűtés végén a csokit mikróban megolvasztom, hozzákeverek 1-2 teáskanál olajat és egy habkártyával a massza tetejére simítom. Néhány óra elteltével forró késsel szeletelem. Gyorsan fogy. :)
Hozzávalók egy kb. 20x30 cm-es tepsihez: 20 dkg vaj, 2 dl tej (215 g), 40 g ét kakaópor, 15 dkg cukor, ízlés szerint 20-30 ml rumaroma (18-25 g), 1/2 rúd vanília magjai, 50 dkg darált háztartási keksz, valamint a tetejére: 10 dkg 75%-os étcsokoládé, 1-2 teáskanál olaj.
12 megjegyzés :
Én sütiben sütve szoktam Sport szeletet készíteni. (Ha esetleg érdekel, nálam megtalálod itt: http://poppykonyha.blogspot.com/2010/01/sportszelet-torta.html)
Kóstoltam már ezt a fajtát is, de veled értek egyet: eléggé édes és vajas, persze kétség kívül nagy előnye, hogy gyors.
Mindazonáltal a te fotóid alapján simán megcsinálnám újra.:)
Ahogy megsüti a nap valami csodás. Annyira hangulatos és tuti finom
Nagyon guszta :)
Hú, darált keksz??? Lehet mással kipróbálom, sima vajas keksszel...a párom imádja a csokit, biztos ez is bejönne neki.
Csodaszépek lettek ezek a fotók!
Na, akkor csak nem marad a nyakatokon :-)
A kép nagyon-nagyon jó lett róla!
Kinézetre biztos hasonlít a sport szeletre, szívesen meg is kóstolnám!!!
Köszi lányok! :)
Ms. Poppy, megnéztem a tortát, nagyon jól néz ki és a recept is jól hangzik. :)
Én is megkíséreltem ezt a receptet megvalósítva sport szelet gyanánt megetetni a családdal..Azért neked nagyon guszta lett.
De szépen vágtad el! pont úgy néz ki, mint egy igazi csokiszelet.
Örülök, és köszi!:) Próbáld majd ki, hátha ez a verzió jobban elnyeri a tetszésed.
Anice :)))
Kata: kár, hogy csak a látvány olyan. :D
Ms. Poppy, úgy legyen! :)
Megjegyzés küldése