2014. október 20., hétfő

Citromos-mákos muffin

Mint minden muffin: gyors és egyszerű. Tökéletes a tízórai megkoronázására a suliba, vagy egyszerűen csak a hétvégi nassoláshoz egy bögre forró, habos kakaó mellé. :)


A lisztet átszitálom a sütőporral, belekeverem a fahéjat, mákot, citromhéjat és cukrot. A tojásokat villával felverem, összeforgatom az olajjal és a joghurttal, majd az egészet gyorsan összekeverem a száraz hozzávalókkal. Vajazott muffinformába kanalazom a masszát és 200 °C-on tűpróbáig sütöm (mérettől függ, kb. negyed óra). A muffinokat a formában pihentetem 3-5 percig, majd rácson hűtöm ki teljesen.
Egy evőkanálnyi citromlét annyi porcukorral keverek össze, hogy sűrűn folyós legyen, ezzel csíkozom be a muffinok tetejét.


Hozzávalók 12 nagy, vagy 24 mini muffinhoz: 280 g finomliszt, 12 g sütőpor, 1 mokkáskanál fahéj, 10 g darálatlan mák, 1 citrom héja finomra reszelve, 100 g világos nádcukor, 2 M tojás, 100 g olaj (olíva és napraforgó felesben), 300 g natúr joghurt, továbbá a tetejére kevés citromléből és porcukorból készített glazúr.
Az eredeti recept ebből a könyvből származik.

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...