2009. június 20., szombat

Málnafagylalt 2in1

Fagylalt után áhítozó kisgyerek mellett gyorsan megtanultam, hogy jó, ha egyszerre többféle finomság is pihen a fagyasztóban. Nem árt, ha van egy főzött alapfagyi, egy gyümölcsös és egy rózsaszínű... :) A mai málnából készült, így két legyet ütöttem egy csapásra.



A gyümölcsös fagylaltok nálam általában ugyanúgy készülnek, csupán az éppen fellelhető alapanyagok, valamint azok mennyisége határozzák meg, hogy az új miben lesz másabb elődeinél.

A málnát villával összetörtem, cukrot és frissen facsart citromlevet adtam hozzá. A cukor olvadása után a pépet egy szűrő segítségével magtalanítottam, majd joghurttal kevertem össze. Egy kis tejszínt nem egészen kemény habbá vertem, összeforgattam a joghurtos gyümölcspéppel, végül az egészet a fagylaltgépben fagyasztottam.


Hozzávalók: kb. 35 dkg málna, 5 evőkanál cukor (édesszájúaknak ennyi kevés), 1 teáskanál friss citromlé, 2 pohár natúr joghurt (280 g), 2 dl tejszín.

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...