2013. február 12., kedd

Narancslikőr

Újabb likőr a csapatban: semmi extra, csak tiszta, édes narancsíz.
Szepy lepett meg nemrégiben úgy fél zsák bio naranccsal: ettük, (be)főztük, alkoholban áztattuk, cukroztuk, szárítottuk...szóval kívül-belül, jó alaposan fel- és bedolgoztuk. Ez a narancslikőr is ennek a maratoni narancsozásnak az egyik eredménye - finom, édeskés, zamatos nedű, érdemes kipróbálni (és elraktározni belőle mondjuk...húsvétra? anyák napjára?)!


A narancsokat megmostam, héjukat vékonyan lehámoztam (a krumplihámozó egészen ügyes segítség). Üvegbe rakosgattam, vodkával betakartam és hűvös, nem túl világos helyen (mint kamra) pihentettem 2,5 hétig (elég a 2 hét, de lehet 3 is). Ezután egy italos üvegbe mértem a cukrot és erre szűrtem - kávéfilteren át - a csodás színű, narancsos vodkát. Többször összeráztam, míg a cukor teljesen feloldódott, (és teszteltem :D) és hagytam/hagyom tovább érni. Már egy hét után is remek, később csak még jobb lesz!
Szepy, köszi! :)


Hozzávalók: 4 nagy narancs héja, 0,5 l vodka, 200 g cukor.
Ízlés szerint lehet fűszerekkel is kerekíteni az ízét, de én most natúr narancsot szerettem volna. Pálinkával készülő, karácsonyi cimborája a narancsos-mézes ágyaspálinka.

4 megjegyzés :

Unknown írta...

Úgy imádom a likőrjeidet! Ez is nagyon jó lehet!

egycsipet írta...

Köszönöm szépen Viki! :))

Tina Braimi írta...

Nemreg csinaltam szulinapomra citromlikort, es isteni lett, de ez kulonoskepp tetszik, biztos kiprobalom! :)

egycsipet írta...

Köszi Tina, remélem ízleni fog! :) ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...