2014. január 14., kedd

Gyors citromkrémes desszert

"Villám" kategória, első helyezett. Angol citromkrémet készítettem, és már pár napja a hűtőben figyelt, de én még mindig nem kezdtem vele semmit. Végül ez lett a krém egy részéből. Nem recept, csak ötlet - hasonlókat rendszeresen készítek, pohárkrémnek vagy így, tálban rétegezve; szeretem, mert pár perc alatt összeállítható, és akár azonnal is fogyasztható.


A tejszínt a cukorral felvertem. A sajtot egy tálba tettem, átkevertem, és apránként hozzádolgoztam a tejszínt - az elején nem óvatoskodtam, amíg a mascarpone krémesebb lett, de a végén már óvatosabban forgattam bele a habot.
A tejszínes krém kb. egyharmadát a tál aljára simítottam, ezt kiraktam babapiskótával, majd a maradék krémmel befedtem. A tetejére simítottam a citromkrémet és hűtőben hagytam tálalásig.
6-12 órán belül a babapiskóta még ropogósabb benne, 24 óra alatt teljesen megpuhul.


Hozzávalók 4-6 főre:
200 ml habtejszín (30%), 40 g cukor, 250 g mascarpone, 1 tucat babapiskóta vagy amennyit a forma kíván, citromkrém ízlés szerint (kb. 2/3 része a linken szereplő adagnak; citromhéj helyett most narancshéjat reszeltem a krémbe, de nem attól, hanem a tojástól lett ilyen érdekes a színe, hogy akár narancskrémnek is eladhatnám :O).

1 megjegyzés :

Hankka írta...

Tetszik! :) Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető, finom desszerteket, tuti nyerő lesz nálunk is! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...