2010. szeptember 17., péntek

Feltaláltam a gulyáslevest!
...vagy mit...

Soha nem készítettem még gulyást, nem is akartam, mert nem éppen rózsaszín felhős-szép emlékeket őrzök róla gyerekkoromból. Most is csak kivettem egy darabka marhacombot a fagyasztóból, amit valamilyen ragulevesként láttam magam előtt. Hozzákezdtem, hasra ütöttem és beledobáltam némi fűszert, aztán a végén megkóstoltam és elkerekedtek a szemeim. Jééé, ennek gulyás íze van...és finom! :))


Hagymát tisztítottam és aprítottam, majd némi zsíron párolni kezdtem. Amíg a hagyma párolódott, a combot kb. 1x1 centis icipici kockákra vagdostam. A húst a hagymához adtam, és amíg kifehéredett, megpárolódott kissé, megtisztítottam és apró kockákra vágtam a zöldségeket is. A húst megszórtam egy kevés pirospaprikával és liszttel, majd felengedtem vízzel. Beleszórtam a zöldségkockákat, a fűszereket, megsóztam és egészen addig főztem, amíg minden megpuhult benne.


Amikor a leves elkészült, galuskát szaggattam bele. Hagytam újra felforrni és ezután tálaltam. Finom lett, a kisebbik lányom nagyon falta, úgyhogy talán "öregségemre" megszeretem a gulyást - vagyis azt, amit én annak nevezek. :))


Hozzávalók...
...a gulyásízű marharaguleveshez:
2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 50-60 dkg marhacomb, 2 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1/3 fej zellergumó, 1-2 teáskanál pirospaprika, 1-2 evőkanál liszt, kb. 1,5 l víz, 1 babérlevél, só, őrölt bors, vegamix;
...a galuskához: 1 tojás, só, kb. 5-6 dkg liszt (amennyit felvesz).

7 megjegyzés :

Bianka írta...

Ugye-ugye, hogy finom :)
Imádom és nagyon guszta lett a gulyásod :)

Anikó írta...

De hát így kell gulyást főzni!!!
Illetve ez a gulyásleves, ahogy leírtad. Én is így főzöm, nálunk nagyon sűrűn van, nyáron a kertben meg bográcsban, csak akkor csontos rész is megy bele.

egycsipet írta...

Bianka, köszi! :)

Anikó, megnyugtattál. Nem mertem simán "legulyásozni" ezt a levest, de ha te is éppen így készíted, akkor ezentúl már merem. :) Köszi! :))

Moha írta...

Csipet és a konyha csodái:DD

Pedig egy jó gulyásleves ebben az időben aranyat ér!

Ildy írta...

Ez egy igen jól sikerült egytál, ahogy eknézem:)
Gulyás jöhet bármikor, bármiből, ropogós langyos kenyérrel!

egycsipet írta...

Moha, igyekszem magamat is meglepni. :DD

Ildy, köszi! :)

Raindrop írta...

Kedvenc levesem! :)
Még kicsi tejfölt tolok bele, nekem úgy az igazi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...