2011. április 18., hétfő

Húsvéti ajánlat

Repül az idő, már csak néhány nap és itt a húsvét! Az ünnephez kapcsolódó játékra invitáltak a BalhÉtteremből, Bence és Emőke, Emőke és Bence, ezúton is köszönöm! :)

A játékról röviden: egy bejegyzést kell írni "Húsvéti ajánlat" címmel, amelyben a blogon már megjelent, 5-10 tetszőleges (húsvéti) receptet kell ajánlani, majd a játékot 10 bloggernek továbbküldeni.

Nem mondom, hogy könnyű dolgom van, ugyanis nálunk otthon kis ünnepnek számított a húsvét, így nem is igazán bírt hagyományokkal - legfőképpen az ételek tekintetében nem. Sonka, tojás és torma - anyum pogácsát még csak-csak sütött, a többi a cukiból. Pont.

A húsvét nekem ráadásul amolyan nemszeretem ünnep volt, legfőképpen az ünneppel járó "hagyományőrzést" utáltam. Na jó, kisebb lányként még szerettem, akkor még buli volt, de ahogy nőttem (gyorsan) és megjött az eszem (lassan), már egyre inkább nyűg volt. Már csak azért is, mert az évek alatt megcsappant azok száma, akik a hagyományt többé-kevésbé őrizték volna.
Hétfőn korán keltünk, mert az első locsoló szódásüveggel locsolt, ha még ágyban talált. Díszbe vágtuk magunkat - semmi komoly, csak szoknyácska, (fehér) blúzocska, nejlonharisnya (ááá), kopogós cipő (ááá-ááá), majd egész nap ültünk a tv előtt (királyi 1 - hol volt még a kábel akkor?) és azt vártuk, hogy jöjjön valaki. Az elején még jöttek. Rokonok, kollégák (anyumnak), barátok (szülőknek, nővérnek), iskolatársak (nekem). Aztán már nem jöttek, csak a szűk család, az udvarló és "agyas" barátai (szódásüveges-slagos locsolás? dereng ilyesmi valakinek a 17 fokos áprilisban?), és ekkorra már tényleg nagyon elegem lett az egészből, mert fél napig puccba vágva, kölnitől bűzölögve várni, hogy valaki betévedjen... Na az kínkeserves...
Így aztááán...hát igen, már én sem őrzöm a hagyományt. Talán, ha a nagylány iskolába fog járni és igényt látok rá (értsd: lesz néhány iskolatárs locsolkodási szándékkal), akkor majd...majd előre készülök, hajnalban szendvicset gyártok, időben ébresztem és szép ruhába öltöztetem a lányokat. Addig azonban jó időben irány valamelyik állatkert, rosszban egy jó film és egy tejszínhabos kávé!

És akkor a sok rizsa után végre a lényeg:

ha unod a sonkát, készíts belőle (vagy éppen egy jó csülökből) cipót


süss sok finom, hagyományos süteményt, például mézes krémest


darálós kekszet


kosárkát


sajtos pogácsát


de ha van kedved, macerázhatsz egy jó kis cukrászsütivel is, ez lehet például a csokicsúcs


a munka végén pedig igyál egy jó kávélikőrt, garantáltan rád fog férni! ;)))


Az összes, húsvétra (mondjuk, hogy) elsüthető receptemet már korábban összegyűjtöttem, ide.

Na és akkor, akiket játékra invitálok - nem néztem szét és hétvégén nem igazán jutottam el a blogokra, elnézést, ha valaki már posztolta közületek: cuki :) Andi, Belly, Eszter, Jade, Juci, Kata, Kiskukta, Mónika, szepy, Viki.

9 megjegyzés :

Eszter írta...

Köszönöm az invitálást!
Jó kis recepteket kínálsz!

off: örülök, hogy sikerült medvehagyma-"lázba" kerülnöd! ;-)

Bianka írta...

Valami isteni finomságok

Ditta tortái írta...

Micsoda pompa,és finomságok,lehet csemegézni!:-)

4Gyerek írta...

arról az egyszerű darálós kekszről milyen csodás képet mutizol....

Kata írta...

Köszönöm:)))

Kérlek, olyan csokicsúúúúúcsot küldjél nekem, légyszi; jó lesz most is:))

egycsipet írta...

Eszter, köszi! :)
Képzeld, azóta már utánpótlást is kaptam! :D

Bianka, Ditta, 4Gyerek: köszönöm nektek! :)

Kata, szivi! :) Küldenék, küldenék, de... :D

Ami írta...

Nyami, nagyon guszta összállítást készítettél :)

Én is épp hírni akartalak a játékra, de már régesrég túl vagy rajta :)

Emoke írta...

Nagyon szívesen! Itt is csupa finomság! Az a kávélikőőőr!! Na meg a csülök!! Bence kész lesz. Már próbálkozott hasonlóval, de nem jött neki össze. :( Majd megmutatom neki! :)

egycsipet írta...

Ami, köszönöm és köszönöm! :)) :*

Emőke, köszönöm! :) Cipóra van még egy változat, az Graham lisztes, ha szeretitek. Érdemes próbálkozni vele, nagyon finom étel egy kis tormával, mustárral... Mmmm! :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...