Sokáig keresgéltem a neten, míg találtam egy olyan kréker receptet, ami megtetszett. Meglátni és megszeretni... :))
Nagyon egyszerűen elkészíthető: a liszthez hozzákeverem (a sikért és) a sót, belemorzsolom a vajat, majd hozzáadom a parmezánt is, végül hideg tejszínnel összeállítom a tésztát. Letakarva (vagy folpackba csomagolva) pihentetem 15-30 percig, majd enyhén lisztezett deszkán (nagyon) vékonyra nyújtom (1 mm). (Ez az adag úgy készült, hogy nyújtás közben hajtogattam is a tésztát, sokkal ropogósabb lett, mint a korábban - hajtogatás nélkül - készítettek és vékonyabbra is tudtam nyújtani, de így is-úgy is nagyon finom.)
A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, tetszőlegesen felvágom és tetejére tengeri sót őrölök, de tetszőlegesen megszórható mákkal, szezámmaggal (...) is, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on megsütöm. A tészta vékonyságától függően kb. 10 perc alatt pirosra sül, a sütés vége felé nagyon figyelni kell, mert pillanatok alatt szenesedik. :)
Hozzávalók egy adaghoz: 125 g finomliszt (BL55), 60 g vaj, fél teáskanál (3-4 g) só, 30 g finomra reszelt parmezán, 65 ml tejszín (30%), picurka sikér (elhagyható), liszt a nyújtáshoz, só (és igény szerint mák/szezám...) a tetejére.
A sötét színű krékerek paradicsomos-parmezánosak, ahhoz csak 20 g parmezánt használtam és 10 g porrá őrölt, szárított paradicsomot tettem még hozzá.
Krékerek a blogon: mákos-szezámos, tökmagos.
Nagyon egyszerűen elkészíthető: a liszthez hozzákeverem (a sikért és) a sót, belemorzsolom a vajat, majd hozzáadom a parmezánt is, végül hideg tejszínnel összeállítom a tésztát. Letakarva (vagy folpackba csomagolva) pihentetem 15-30 percig, majd enyhén lisztezett deszkán (nagyon) vékonyra nyújtom (1 mm). (Ez az adag úgy készült, hogy nyújtás közben hajtogattam is a tésztát, sokkal ropogósabb lett, mint a korábban - hajtogatás nélkül - készítettek és vékonyabbra is tudtam nyújtani, de így is-úgy is nagyon finom.)
A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, tetszőlegesen felvágom és tetejére tengeri sót őrölök, de tetszőlegesen megszórható mákkal, szezámmaggal (...) is, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on megsütöm. A tészta vékonyságától függően kb. 10 perc alatt pirosra sül, a sütés vége felé nagyon figyelni kell, mert pillanatok alatt szenesedik. :)
Hozzávalók egy adaghoz: 125 g finomliszt (BL55), 60 g vaj, fél teáskanál (3-4 g) só, 30 g finomra reszelt parmezán, 65 ml tejszín (30%), picurka sikér (elhagyható), liszt a nyújtáshoz, só (és igény szerint mák/szezám...) a tetejére.
A sötét színű krékerek paradicsomos-parmezánosak, ahhoz csak 20 g parmezánt használtam és 10 g porrá őrölt, szárított paradicsomot tettem még hozzá.
Krékerek a blogon: mákos-szezámos, tökmagos.
14 megjegyzés :
Nagyon tetszik, el is mentettem!
Ez nagyon jó kis ropogtatni való lehet. Ezt ki kell próbálnom. Már viszem is a receptet.
De rég szeretnék én is készíteni, istenien néz ki
Köszönöm a receptet, elmentettem a MEGSÜTÉSRE VÁRÓK mappámba, nagyon ötletes!
Nagyon jól néz ki.
Pehelykönnyűnek látszik, tuti lesz nálunk is!:-))
Nagyon szeretem a blogod, szuperek a receptjeid, s Te magad, ezért hoztam "jó szót"
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Szuper lehet! Nálunk bírná a család.
Húha, ez nagyon fini lehet!
Nagyon jó kis recept!
Tetszik nagyon! Mentem is a többi jó recept mellé...Köszi!
Tetszik ez a recept, már harmadszor térek vissza, és olvasom el....
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Régóta kedvelem a blogodat és rendszeresen látogatom, ezért most hoztam Neked egy "jó szót":-)
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Köszönöm szépen lányok mindenkinek, érdemes kipróbálni! Legutóbb a só mellett fokhagymapelyhet is őröltem a tetejére, a férjem odáig volt érte. :))
Andi, Citromhab, nagyon kedvesek vagytok, hogy gondoltatok rám, köszönöm szépen! :) :*
Imádom az ilyen sütiket!:)
Kata, én is! :)) Köszi!
Megjegyzés küldése