2012. január 3., kedd

Feketeerdő torta

Gondolkodtam, mivel indítsam az évet, összegezzek, számot vessek, rizsázzak vagy térjek a lényegre, de valahogy nem áll rá az agyam, hát lesz ami lesz.


Annyi már biztos, hogy tortát mutatok - csak mutatok, mert recept van már hozzá, különben pedig nem is én készítettem, ez amolyan vendégposzt. Persze az elkövetőt - mármint a tortáét - még nem vitte rá a lélek, hogy egynapi kínkeserves munkával megírja a bejegyzést is hozzá, így rám hárul a feladat.
Különösebben nincs mit regélni erről a darabról, azon túl persze, hogy el kell árulnom: mr. csipet készítette. SK. Ugye, hogy milyen ügyes? :)


Igen Uraim! Konyhai antitálentumként is lehet tortát készíteni, szépet, finomat! Sőt, nem is ördöngősség! ;) Jól sikerült, gyorsan fogyott. Nővérem meg is kérdezte, hogy ezután lehet-e majd választani, ki készítse a szülinapi tortákat? Most vagy mr. csipet volt ennyire ügyes vagy... Khmm, maradjunk az előbbinél, ha kérhetném. :))

Egyébként nincsen különösebb újság, mármint a kézenfekvő dolgokon túl, úgy mint elmúlt 2011, hahó 2012! A teljesség igénye nélkül: megvolt az év végi és -eleji pörgés-forgás, öregebb lettem egy évvel, idén lesz vagy nem lesz világvége és/vagy világbéke, még mindig itthon vagyok, de már oviba szokik a kisebbik lánykám, szóval a már beharangozott bejegyzésszám-csökkenés az ajtón kopogtat. Évek óta nem fogadkozom újévkor, most sem tettem, mer' ugye nem a fogadalomtól fogyok le/növesztem meg a hajam/leszek kevésbé undok/főzök többet/iszom kevesebbet ;))), hanem a saját belső késztetésemtől, már' ha van. Ha nincs, akkor a fogadalom sem ér semmit.
Na persze igyekszem. 
Kihozni magamból, az elém kerülő lehetőségekből a legjobbat, legtöbbet. Minden évben elmondják, hogy az elkövetkező év a változások éve lesz - rám ez most igaz, talán jobban, mint eddig bármikor. Fejezetek zárulnak, újak íródnak...és bízom benne, nem is: biztos vagyok benne, hogy az én regényemben tartalmas, szép fejezetek következnek. :) Ezt kívánom nektek is! Legyen szép az évetek! :)

UI: a következő recept lesz, ígérem. Addig összeszedem magam. :)))

12 megjegyzés :

Ditta tortái írta...

Boldog új évet kívánok Neked és a szeretteidnek!

Éva írta...

A tortád nagyon szép lett!
Valahogy én is így vagyok vele hogy fölöslegesnek tartom a fogadalmakat. Aminek jönni kell az úgy is megtalál és ha az egy probléma akkor ráérek akkor görcsölni felette!
Ha most mégy vissza ebben az évben dolgozni, akkor biztos hogy több változás lesz életedben ,hiszen nem könnyű vissza billenni a mindennapi rohanásba. Bizzunk abban hogy ez is könnyen megoldódik számodra!

Petra írta...

Elismerésem Mr. Csipetnek! Sok sikert kívánok az új fejezeteidhez! :)

Kati írta...

Ügyes férjed van, ilyen szép tortát sütött.

Chef Viki írta...

De jó írás :-) Hajrá szép fejezetek!!!

A torta pedig fantasztikus, gratulálok a készítőjének!

Hankka írta...

Gratula Mr. Csipethez és Mr. Csipetnek! Szuper ügyes, lehet, hogy nem is fog csökkenni a bejegyzések száma? :)

Szemi írta...

Gratulálok a szülinapodhoz - ugye jól értem,hogy arra készült a torta mr.egycsipet által? :)
Persze neki is gratulálok, ilyen szuper tortát összehozni, na mindjárt megmutatom a férjemnek, enyhe célzásképpen... :))

Egyébként pedig nagyon boldog új évet kívánok, minden álmod teljesüljön! :)

Rosita Vargas írta...

Que rico te ha ha quedado estupendo una exquisitéz abrazos y buen año.

egycsipet írta...

Köszönöm szépen mindenkinek, mr. csipet nevében és az enyémben is. :)) BÚÉK mindenkinek!

Szemi, igen jól értetted (csak ebben a korban már nem villogunk vele, ugye... :D), és köszönöm! :) :*

Rosita, gracias. :)

Anice kötős blogja írta...

Csak most olvasom! Nagyon boldogat, és micsoda hapsi?!

Csibe írta...

Boldog új évet nektek is, és hajrá 2012 :)

egycsipet írta...

Anice, kösziiii! :)))

Csibe, BÚÉK nektek is! Köszi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...