2012. október 11., csütörtök

Sajtos-paradicsomos pogácsák

Parmezánnal és aszalt paradicsommal tekert pogácsacsigák - csigapogácsák. :) Mivel (inkább) gyerkőcöknek készült, hogy ne maszatolják nagyon össze magukat, Raindroptól hoztam hozzá a pálcikák ötletét (köszi Rainy!) - gondolom nem szükséges mondanom, hogy bejött. :))


Az élesztőt felfuttattam a cukrozott tejben, majd a tésztát kézzel összeállítottam. Kelesztőtálba tettem és hűtőben pihentettem egy éjszakán át. Másnap kivettem és szobahőmérsékleten hagytam akklimatizálódni (2-3 óra).


Lisztezett deszkán vékony téglalapot nyújtottam a tésztából. Ezt megkentem - finomra aprított - aszalt paradicsommal kikevert puha vajjal, és kevés házi ketchuppal (tényleg csak egy picivel). Megszórtam a sajttal és feltekertem. Kisujjnyira szeletelve, pálcikára tűzve (elhagyható :D), sütőpapíros tepsiben letakarva várták, amíg a sütő előmelegedett (200-210 °C), ahol aztán kb. negyed óra alatt szépre pirultak.


Hozzávalók...
...a tésztához:
200 g rétesliszt, 200 g finom liszt, 1 csapott evőkanál só, 100 g vaj, 3 tojás sárgája, 50 ml tej, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, 4 evőkanál (100 g) 20%-os tejföl (illetve amennyivel összeáll a tészta), 6-7 dkg reszelt trappista;
...a töltéshez: 100 g vaj, 8-10 db fűszeres olajban érlelt aszalt paradicsom, 3-4 evőkanál ketchup, 1 nagy marék reszelt parmezán;
...továbbá: liszt a nyújtáshoz, bambusz- vagy hurkapálcák.

3 megjegyzés :

Hankka írta...

Már korántsem vagyok gyerkőc, de nekem is nagyon bejönne! :) Ötletes a pálcika, és nagyon guszták a tekercsek! :)

HajniZoli írta...

Guszták a tekercsek és jó ötlet a pálcika!:-)

egycsipet írta...

hankka, HajniZoli, köszönöm! :)
A pálcikák tényleg jó ötlet, bárki is eszelte ki, jól tette :)) - a gyerkőceimnek nagyon tetszett. Kipróbálom majd a Rainynél látott pizzás változatot is, szerintem azért is odáig lesznek. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...