2009. december 14., hétfő

Babatorta sütés nélkül

A lánykám másik tortája, az, amit végül "szűk családi körben" bontottunk, és amelyiket eredetileg elkészíteni szándékoztam. Ez sem nagy munka, joghurttorta, kekszalappal. Ami nekem "újítás" volt, hogy az összes joghurttorta receptem vagy tejszínt, vagy tejet tartalmazott a joghurt mellett, ám lánykám még csak a joghurt-túró kettős bűvöletében tart, így a tejet/tejszínt mellőztem most.


Babakekszet törtem durvára mozsárban, majd olvasztott vajjal kevertem össze. Egy 18-as tortaforma aljára simítottam a kekszet. Natúr joghurtba cukrot, vaníliát és zselatint kevertem, majd a cukor olvadásáig melegítettem. A joghurt felét-kétharmadát a kekszre öntöttem, és a fagyasztóba tettem, hogy kissé megdermedjen. Amikor már kevésbé volt híg a joghurt (negyed óra?), banánt karikáztam a joghurtrétegre, kissé belenyomkodtam, majd ráöntöttem a maradék joghurtot. Visszatettem a fagyasztóba, majd kb. fél óra múlva, amikor már elég dermedtnek ítéltem, áttettem a hűtőbe. Másnapig ott pihent. Tálalás előtt a formából kivágtam, tányérra tettem és apró cukorszíveket szórtam rá.

Hozzávalók...

...a kekszes alaphoz: 15 db Milupa babakeksz, 6 dkg vaj;
...a krémhez: 6 doboz K&F natúr joghurt (6x140 g), 5 evőkanál cukor, 1 vaníliarúd magjai (ehelyett lehet vanília eszencia vagy a cukor helyett házi vaníliás cukor), 3 csapott evőkanál zselatin (ez lehetne kevesebb...) + egy nagyobb banán vagy más gyümölcs ízlés szerint.
Kellemes torta, még úgy is, hogy masszívabb a joghurtréteg, mintha tejszínnel lenne lazítva. A lánykám joghurtkedvelő, szívesebben ette, mint a csokis tortát.

16 megjegyzés :

Kiskukta írta...

Ez is nagyon szép lett!

Süti Bazár írta...

Ez is nagyon édes! Nem semmi finomságokat készítesz az aprónépnek. Elképzelem, ahogy majszolták... Az én lányom hümmög evés közben. Onnan tudjuk, hogy az étkezőben van és falatozik, hogy hümmögő-mormogó hangokat hallunk :DD

egycsipet írta...

Köszönöm lányok! :)

Yasmine, a harc a cukorszívekért ment. :D
Hümmög? Aranyos! Ízlik neki Anya főztje. :))) Bárcsak a nagylányom is hümmögne, ehelyett ő csámcsog. :S :D A fél étkezés arról szól, hogy "ne csámcsogj", "csukd be a szád evés közben"... holott tudom, hogy ha nem esne neki nagyon jól az étel, nem élvezné minden falatkáját, akkor odafigyelne arra is, hogy ne hagyja nyitva a száját rágás közben. Úgy belenéznék a buksijába, vajon mire gondolhat evés (és csámcsogás) közben! :D

Andi/cuki írta...

Nagyon-nagyon szép!Gratulálok mindkettőtöknek!:-))

CS.A.K. írta...

Ez is nagyon tetszik. Lehet, hogy ez lesz a nyerő???

:)))

Majd még eldöntjük. :D

egycsipet írta...

Andi, köszönjük szépen! :)))

CS.A.K. - vagy mindkettő? :DDD :*

margit2 írta...

Ez is aranyos lett! :-)
Én is csináltam már banánnal megpakolva így a gyümölcstortát! El tudom képzelni, hogy milyen fini is volt!!!

szepyke írta...

A jó Isten éltesse erőben, egészségben, békességben, boldogságban!:)

egycsipet írta...

Margitka, köszönöm szépen! Tényleg kellemes volt az íze, bár lehetett volna vaníliásabb, de majd legközelebb... :)

Szepyke, nagyon szépen köszönjük! :)))

Márti írta...

Hú, ez nagyon finom lehet. Még gyerekkoromban lehetett kapni fagyasztott túrótortát az üzletekben és azóta vadászok rá, de nem találtam sehol. Ez a torta teljesen arra emlékeztet, gondolom az íze is hasonló lehet, nagyon ügyes vagy, hogy ilyeneket tudsz készíteni.

egycsipet írta...

Márti, köszönöm! Nem ismerem azt a tortát, de szerintem megfelelő fixálással nyugodtan lehet a joghurtot is, vagy akár felvert tejszínt is keverni túróval, ha ehhez hasonló egyszerű tortát akarsz. Az alap pedig bármilyen, általad kedvelt kekszből lehet. :)

Kata írta...

Játékra hívlak, ha majd tudsz rá időt szakítani: http://katakonyha.blogspot.com/2009/12/virtualis-etlap.html

Kiskukta írta...

Látom már megelőztek, én is játszani hívnálak, néz be hozzám is!

Belly írta...

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánaok!

Andi írta...

Boldog karácsonyt kívánok!

Kiskukta írta...

Áldott, békés Karácsonyt kívánok neked és egész családodnak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...