2009. december 12., szombat

Diós darálós keksz

Az idei karácsony valahogy nem nagyon akar alakulni, semmi hangulatom, még kevesebb időm. Remélem, úton van már a hó, mert ez így nagyon nem jó. :( Életkedv híján gyors, tartós, egyszerű aprósüteményt szerettem volna készíteni, és Kiskukta szépséges diós koszorúira esett a választásom. Kicsit változtattam csak rajta, próbáltam közelíteni az én darálós receptemhez.

Mint mondtam: egyszerű süti - egyszerűen fogtam a hozzávalókat, beletettem egy tálba, majd elkezdtem gyúrni. :) Időnként csavartam hozzá a citromból, majd amikor az elfogyott, tettem még bele egy kis vizet is. Amikor a tészta összeállt, feltettem a formát a húsdarálómra és így formáztam a tésztát.

Hmm, Kiskukta, ismerős a doboz? :)))

Még az elején elhatároztam, hogy nekem kell bele egy vaníliarúd is, ki is készítettem, de a szokásos esti őrültek házában úgy ahogy volt, érintetlenül ottfelejtettem a pulton. Ez utóbb sajnos hibának bizonyult, a sütemény nagyon finom, de nekünk a férjemmel egy picurka hiányérzetünk marad utána. A nagylánynak? Nos, neki semmi gondja, ő természetesen hatalmas élvezettel majszolja! :))
A recept eredeti változatban Kiskuktánál. Köszi! ;)

Belekerült a tésztába: 50 dkg liszt, 15-20 dkg darált dió (egészen pontosan 17 dkg, amit legutóbb még 20-nak mértem - vagy rossz a mérlegem, vagy párolog...), 10 dkg zsír, 10 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1,5 csomag sütőpor, 1 nagy (tényleg nagy) citrom leve, 2 evőkanál (vagy amennyi éppen kell) víz.

7 megjegyzés :

Kiskukta írta...

Hogyne lenne ismerős:DDDD
Örülök, hogy a lánykádnak ízlik a diós!:))

margit2 írta...

Szia Gabi!
Először is sok szeretettel kívánok Neked BOLDOG NÉVNAPOT!!!! :-)

Nagyon szép lett a bejglid!...A darálós keksz is tetszik, finom lehet diósan! ...Így még nem is hallottam, de jó ötlet! :-)

Jade írta...

Receptet viszem! Ugyan nincs daralo keszulekem, valahol lattam, hogy ki lehet nyomni habzsakkal. Vagy tul kemeyn szerinted ez a teszta ahhoz?
Olyan jol nez ki!!!!!!!

egycsipet írta...

Kiskukta, én is örülök, köszi a receptet! ;)

Margitka, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! :*
A diós ötletet én is Kiskuktától vettem, diószeretőknek szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon finom így is. :)

Judith, szerintem kemény a habzsákhoz a tészta, de egy próbát megér. A keksznyomód talán jobban boldogulna vele, illetve még azt is érdemes lehet kipróbálni, hogy vékony hurkákat gyártasz belőle és villával lelapítva sütöd ki. Mindenképpen próbáld vékonyra, laposra csinálni, mert úgy finom ropogósra sül. Van egy másik darálós recept is itt nálam, de annak sajnos még keményebb a tésztája.
Ez egyébként hagyományos, tekerős húsdarálóval készült, de láttam több robotgépnél, amelyik tud húst darálni, hogy van hozzá ilyen feltét. Egyikkel sem rendelkezel?

margit2 írta...

Tényleg már emlékszem rá, hogy Ő is csinált diósan! ;)

szepyke írta...

Hát, boldog névnapot! :)

egycsipet írta...

Hát, köszönöm szépen! :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...