Bár még éppen csak tavaszodni kezdett, a ribizli szezonja nagyon hamar elérkezik. Itt az ideje eltüntetni a fagyasztóban tavaly elraktározott készlet maradékait!
A leveshez vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel. Pár perces forralás után hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is és együtt főztem tovább őket. Újraforrás után még néhány percig főztem, ezután egy szűrön átpasszíroztam egy másik edénybe a ribizliszemeket. Nem kell túlságosan sűrű szűrőt választani, a magok elég méretesek. :)
A ribizlipüréhez egy kis vanília eszenciát kevertem, és lassú tűzön, keményítővel elkevert tejszínnel sűrítettem be. Sűrítés közben még megkóstoltam és tovább édesítettem.
Hozzávalók: 5 dl víz, fél rúd fahéj, 5-6 szem szegfűszeg, 7-8 evőkanál cukor, 70 dkg ribizli, vanília eszencia, 2,5 dl tejszín, 2 evőkanál étkezési keményítő, további cukor... :))
A leveshez vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel. Pár perces forralás után hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is és együtt főztem tovább őket. Újraforrás után még néhány percig főztem, ezután egy szűrön átpasszíroztam egy másik edénybe a ribizliszemeket. Nem kell túlságosan sűrű szűrőt választani, a magok elég méretesek. :)
A ribizlipüréhez egy kis vanília eszenciát kevertem, és lassú tűzön, keményítővel elkevert tejszínnel sűrítettem be. Sűrítés közben még megkóstoltam és tovább édesítettem.
Hozzávalók: 5 dl víz, fél rúd fahéj, 5-6 szem szegfűszeg, 7-8 evőkanál cukor, 70 dkg ribizli, vanília eszencia, 2,5 dl tejszín, 2 evőkanál étkezési keményítő, további cukor... :))
14 megjegyzés :
Csodás. Imádom a ribizlit
Én is vettem ma ribizlit!!! Úgy imádom.....
Csodásan néz ki!!!
A tulipánjaid is nagyon szépek! :)
Jaj deirigyellek a ribizli miatt!Honann van neked annyi?:P Isteni finom lehet ez a leves,de a kepek!GYonyoruek!
Csodás!
Szepy integet!:)))))
Köszi lányok! :)
Edó, a kertünkből. Igazából csak egy kis bokrunk van, de nagyon bőtermő, tavaly kb. 3 kg gyümölcsöt termett és ahogy elnézem, idén sem adja alább. :)
Nagyon gusztusosan tálaltad, és a virágokkal...csodás kép!
Nővérkém, annyira guszti-muszti kajócákat, sütiket csinálsz ribizliből, ezért idén mi is ültettünk egy kis bokrot a teleken :))) remélhetőleg hamarosan én is a ribizli főzők/sütők táborában üdvözölhetem magam :)))) még sosem ettem ribizliből készült kajócákat, de a leves színe már megvett :DD ja jut eszembe, tőletek nem messze rengeteg ribizli bokor leledzik, anno, még mikor fiatal voltam :PP, ott csemegéztünk a skacokkal ;)))
Liza, köszönöm! :)
Kata, hajrááá a bokornak! :D
Én még fekete ribizlit szeretnék majd, ha végre találok egy helyet, ahol nem magas törzsön árulják. :S
Nagyon guszta, imádom a ribizliiiit / is /:-)
Latsia, köszi! Újabb pont a hasonló ízlésünknek! :))
Kezdők részére, hány adagra való ez a mennyiség ??? A fél liter vízből arra következtetek, hogy két személyre való ????
Elnézést, hogy nem válaszoltam azonnal, ritkán járok erre. Ha még érdekes a kérdés: főétel előtt 4 főnek elég ez a mennyiség.
Üdv, csipet
Megjegyzés küldése