2012. március 16., péntek

Krémes uborkasaláta

Hasonló recept szerepel már a blogon - ez annál sokkal lágyabb ízű és több uborkát tartalmaz. Tortillához és pitához szoktam készíteni, amikor nincs itthon túl nagy választék zöldségekből: az apró, fűszeres húsfalatkákhoz nagyon finom szerintem - bár én magában is nagyon szeretem. :)


Az elkészítése nem valami bonyolult: a kígyóuborkát ha szükséges, meghámozom, a magjait karalábévájóval kiszedem, a húsát lereszelem. A fetát pépesítem, elkeverem a tejföllel és beleforgatom a reszelt uborkát. Borsot csavarok rá és már kész is. Szoktam belevágni olívabogyót, ha éppen meglátok a hűtőben egy bontott üveggel, de anélkül is nagyon finom.


Hozzávalók: 2 kisebb kígyóuborka, 15 dkg feta (vagy hasonló sós, lágy sajt), 10 dkg tejföl, őrölt bors, ízlés szerint olívabogyó.

6 megjegyzés :

hankka írta...

Viszem a receptet, nagyon tetszik! :)

Emi írta...

Nagyon guszta! Ki fogom próbálni!Én is szoktam hasonló uborkaszószt készíteni, de sajt nélkül, esetleg kis majonézzel gazdagítva.

Vikvi írta...

Ez nagyon finom lehet. Tortilla van tervbe vége a hétvégére, lehet hogy ki is próbálom hozzá :)

Juci írta...

Érdekes ez az uborkakrém.
Én is kipróbálom. Bizony!

Babette írta...

Most pont passzolna a pitához, amit sütöttem:)))

egycsipet írta...

Köszi lányok! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...