2014. február 4., kedd

Áfonyaszósz sült húsokhoz

...vagy magában... ;)
Nagyon finom, még a gyümölcsökért nem rajongó gyerkőcöm is repetázott belőle.


Az összes hozzávalót egy edénykébe mérem és tűzre teszem: alacsony lángon, időnként meg-megrázogatva felforralom, és addig hagyom rotyogni, amíg a szemek töppedni kezdenek.


Mivel ekkor a folyadék mennyisége változó lehet, csak annyi, kevés vízben oldott keményítővel sűrítem, amennyit muszáj használni (éppen csak megfogom a levét, hogy ne legyen híg). Elkeverem a keményítőt a forró mártásban és már le is kapcsolom a tűzhelyet.
Forrón, sült hússal mennyei. Hűtőszekrényben néhány napig eláll.


Hozzávalók: 350 g mirelit áfonya (ha lehet, nagyobb szemű), 100 g cukor, 1 citrom leve (50 g) - a héját is bele lehet reszelni, 2-3 darabka szárított narancshéj, 3 cm fahéjrúd, picurka só, 1-2 mokkáskanálnyi étkezési keményítő.

4 megjegyzés :

Nóra írta...

Szia! :)

Éppen most csináltam meg! Nagyon finom lett! Örülök, hogy rátaláltam a blogodra! :)

egycsipet írta...

Szia Nóra,
köszönöm, hogy visszajeleztél, nagyon örülök, hogy ízlett a szósz és tetszik a blog! :) :)

Rd írta...

Szia!
Én is köszönöm a receptet! Most készül, de az illata már letaglózta a lurkókat! Sajtkrokettel tálalom, remélem sikere lesz és ízleni fog mindenkinek :)

egycsipet írta...

Szia Rd, köszönöm a visszajelzést! Remélem, valóban sikere volt! :) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...