2014. február 9., vasárnap

Lazackrém

Füstölt lazacból nagyon finom szendvicskrémeket lehet készíteni. Ha vendégeket várunk, érdemes az alaprecept szerint ízesíteni a lazacot, és ezt a krémet szétosztva 2-3-féle ízvariációt összeállítani. Nekem személy szerint szárzellerrel, újhagymával nyerő, illetve kaporral is finom.


A füstölt lazacot késes robotgépbe teszem és aprítom. Lehet darabosabbra hagyni, illetve egészen pépesíteni, ez ízlés kérdése. Mindösszesen citromhéjjal és -lével, őrölt borssal és néhány kanálnyi majonézzel ízesítem (kóstolással állapítom meg, miből mennyit kíván).
Ezt az alapkrémet aztán finomra aprított kaporral/angol zellerrel/újhagymával/petrezselyemmel/kapribogyóval/csípős paprikával* (...) forgatom össze, akár 2-3 fűszert keverve is. Nálunk a gyerkőceim csak natúr, az alapkrémet fogyasztják szívesen (már amikor egyáltalán hajlandóak megenni :P). Így én - ha csak magunknak készítem - az alapkrémnél megállok és aztán fogyasztáskor egyszerűen a krémre halmozom a hagymát, zellert... :)
Pirítósra kenve csodás előétel, de akár egy lazítós ebédnek vagy vacsorának is tökéletesen megfelel. Érdemes fogyasztás előtt 2-3 óráig békén hagyni, hogy összeérjenek az ízek, de aki nem tudja kivárni, nyugodtan essen neki frissen.


Hozzávalók: 40 dkg füstölt lazac, 1-1,5 citrom leve, fél citrom héja finomra reszelve, őrölt bors, 3-4 evőkanál majonéz, további ízesítésként például a fent* említett (zöld) fűszerek.

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...