2015. január 16., péntek

Gyors joghurtos fánk

Villámgyors finomság, aminek kinézete az ördögpirulához, állaga és íze azonban inkább a hagyományos kelt fánkhoz hasonló. Sütőporral készül, tehát nem kell keleszteni, és nagyjából 10-15 perc alatt készen is van - sütéssel együtt. :)


Az olajat a tűzhelyre teszem melegedni. A tésztához a tojásokat kissé felverem, összekeverem a joghurttal és a cukorral. Gyors mozdulatokkal bekeverem a lisztet és a sütőport, és már mehet is a bő, forró olajba. Én két, olajba mártott teáskanállal szoktam formázni, de lehet nagyobbakat is készíteni. A fánk sütés közben megduzzad és forog az olajban (a leánykáim szerint ez az "okos fánk", mert megfordul magától :D), tehát annyi olajban kell sütni, hogy erre legyen helye, lehetősége. Szép aranybarnára sütöm a kis fánkokat, ezután papírtörlőre szedem, végül porcukorral szórva, lekvárral tálalom.


Hozzávalók (3-4 személyre, tartalmasabb leves után): 2 közepes tojás, 150 g natúr joghurt, 50-60 g cukor, 200 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, továbbá olaj a sütéshez. Az alaptésztát ízlés szerint lehet rummal, vaníliával, citromhéjjal, -lével ízesíteni.

Nincsenek megjegyzések :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...