Volt itthon egy tálkányi friss, hatalmas szemű málna. Az egész kb. 70 dekát tett ki, zöméből fagylalt készült, a maradékból pedig ez a sütemény. Az ötlet Margit2 kipróbált receptjei közül származik, az eredetihez képest apró változtatásokkal.
A süteményhez a hagyományosnál sűrűbb vaníliás pudingot főztem, amit félretettem hűlni. Tojássárgáját habosítottam ki porcukorral, ehhez kevertem olajat, tejet, lisztet, ét kakaóport és sütőport. Az egészet kemény habbá vert tojásfehérjével lazítottam. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és evőkanállal vaníliapuding kupacokat sorakoztattam bele.
Mindegyik pudingkupacra málnaszemeket halmoztam, majd sütőbe (180°C) toltam és megsütöttem. Kihűlve szeleteltem.
Az alábbiak kerültek...
...a pudingba: 2 csomag vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 4 evőkanál cukor;
...a tésztába: 20 dkg porcukor, 5 tojás, 1 dl tej, 1/2 dl olaj, 28 dkg finomliszt, 2 dkg ét kakaópor, 1 csomag sütőpor, csipet só;
...a tetejére: kb. 20 dkg málna.
Az alábbiak kerültek...
...a pudingba: 2 csomag vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 4 evőkanál cukor;
...a tésztába: 20 dkg porcukor, 5 tojás, 1 dl tej, 1/2 dl olaj, 28 dkg finomliszt, 2 dkg ét kakaópor, 1 csomag sütőpor, csipet só;
...a tetejére: kb. 20 dkg málna.
2 megjegyzés :
Nagyon szép a blogod, a képek fantasztikusak! Örülök hogy elkezdted te is, és nagyon remélem kitartó leszel benne.
Kiskukta
Köszönöm a biztatást, idővel kiderül. ;)
Megjegyzés küldése