Nem vagyok májrajongó, de ezt az egyszerűen elkészíthető ételt kivételesen szívesen eszem. Gyors, finom, tökéletes akár egy komótosan induló reggelre is.
A hagymát megtisztítom, felcsíkozom, majd kissé bővebb zsíron, egy csipetke sóval, megdinsztelem. Míg a hagyma párolódik-pirul, a májat is megtisztítom, félbevágom (van, aki egyben hagyja a májat, én jobban szeretem felekben). Ha a hagyma elkészült, a májat hozzáadom. Borsot őrölök rá és néhány perc alatt minden oldalán átsütöm.
Az utolsó pillanatokban megsózom, még egyszer átforgatom és azonnal tálalom. Nekünk egyszerűen friss fehér kenyérrel az igazi, de savanyúsággal, főtt burgonyával körítve is nagyon finom.
Hozzávalók: 3-4 fej vöröshagyma, fél kg csirkemáj, 2-3 evőkanál zsír (vagy más zsiradék), só, bors.
Az utolsó pillanatokban megsózom, még egyszer átforgatom és azonnal tálalom. Nekünk egyszerűen friss fehér kenyérrel az igazi, de savanyúsággal, főtt burgonyával körítve is nagyon finom.
Hozzávalók: 3-4 fej vöröshagyma, fél kg csirkemáj, 2-3 evőkanál zsír (vagy más zsiradék), só, bors.
7 megjegyzés :
Nagyon szeretjük.Régi kedvenc,nálunk nagyon sokszor volt vasárnapi ebéd.
Imádom, nagyon guszta. Most szívesen ennék belőle
Nálunk is ez volt szombaton, bár pástétomnak indult és apróra vágtam, a család menetközben rábeszélt az azonnali fogyasztásra.
Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!!
és megint yeeeeeeeeeeeeeeees!:)
A csirkemáj nem a legmenőbb hozzávaló, de ez engem irtóra nem érdekel. Nálunk nagyon sűrűn van, értékelem, hogy gyorsan össze lehet dobni belőle valami finomat. Ezer féle fűszerezéssel és egyéb hozzávalókkal mindig új és új étel születik. Ha valami elfoglaltságom van munka után, és előre gondolkodtam, kivettem reggel a fagyasztóból, akkor pillanatok alatt kész a vacsi, és a család nem unja. :)
Óóó, Mi imádjuk! Minden formáját egyébként a csirkemájnak, de hagymával meg főleg!
Hú de régen ettem... Nem is tudom, hogy miért is?... Pedig nagyon szeretjük a nagy fiammal! :-)
Megjegyzés küldése