2010. szeptember 13., hétfő

Hagymás csirkemáj

Nem vagyok májrajongó, de ezt az egyszerűen elkészíthető ételt kivételesen szívesen eszem. Gyors, finom, tökéletes akár egy komótosan induló reggelre is.


A hagymát megtisztítom, felcsíkozom, majd kissé bővebb zsíron, egy csipetke sóval, megdinsztelem. Míg a hagyma párolódik-pirul, a májat is megtisztítom, félbevágom (van, aki egyben hagyja a májat, én jobban szeretem felekben). Ha a hagyma elkészült, a májat hozzáadom. Borsot őrölök rá és néhány perc alatt minden oldalán átsütöm.


Az utolsó pillanatokban megsózom, még egyszer átforgatom és azonnal tálalom. Nekünk egyszerűen friss fehér kenyérrel az igazi, de savanyúsággal, főtt burgonyával körítve is nagyon finom.


Hozzávalók: 3-4 fej vöröshagyma, fél kg csirkemáj, 2-3 evőkanál zsír (vagy más zsiradék), só, bors.

7 megjegyzés :

Belly írta...

Nagyon szeretjük.Régi kedvenc,nálunk nagyon sokszor volt vasárnapi ebéd.

Bianka írta...

Imádom, nagyon guszta. Most szívesen ennék belőle

Mónika írta...

Nálunk is ez volt szombaton, bár pástétomnak indult és apróra vágtam, a család menetközben rábeszélt az azonnali fogyasztásra.

szepyke írta...

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!!
és megint yeeeeeeeeeeeeeeees!:)

Thrini írta...

A csirkemáj nem a legmenőbb hozzávaló, de ez engem irtóra nem érdekel. Nálunk nagyon sűrűn van, értékelem, hogy gyorsan össze lehet dobni belőle valami finomat. Ezer féle fűszerezéssel és egyéb hozzávalókkal mindig új és új étel születik. Ha valami elfoglaltságom van munka után, és előre gondolkodtam, kivettem reggel a fagyasztóból, akkor pillanatok alatt kész a vacsi, és a család nem unja. :)

Dia írta...

Óóó, Mi imádjuk! Minden formáját egyébként a csirkemájnak, de hagymával meg főleg!

margit2 írta...

Hú de régen ettem... Nem is tudom, hogy miért is?... Pedig nagyon szeretjük a nagy fiammal! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...