Jade biscottijára vetettem szemet még tavaly ;) az adventi készülődés közepén - azt ígérte, hogy nem fog beletörni a fogam, így nagy bátran felvettem a listámra. Kisebb módosítással készítettem, remek lett a végeredmény.
Az olvasztott vajat összekevertem a cukorral, mézzel és vaníliakivonattal. Hozzáadtam a pirított, héjától megfosztott és egy sodrófa segítségével összetört mogyorót, valamint a tojásokat. Belekevertem a sütőporral és sóval elkevert lisztet is, majd a hűtőbe tettem kb. fél órára. Ezután a tésztát négyfelé osztottam, enyhén lisztezett felülten rudakat formáltam belőlük. 170-180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 percen keresztül sültek, míg éppen színesedni kezdtek.
Rácsra téve hagytam őket hűlni úgy 30 percig, majd egy kenyérszeletelő késsel ujjnyi vékony szeleteket vágtam belőlük. Ezeket a szeleteket visszaraktam a tepsire, és visszatoltam a sütőbe: kb. 160 °C-on sültek-száradtak újabb 20 percig - a sütés vége felé egyszer megfordítottam a szeleteket a tepsiben.
Judith, köszönöm a receptet! :)
Az olvasztott vajat összekevertem a cukorral, mézzel és vaníliakivonattal. Hozzáadtam a pirított, héjától megfosztott és egy sodrófa segítségével összetört mogyorót, valamint a tojásokat. Belekevertem a sütőporral és sóval elkevert lisztet is, majd a hűtőbe tettem kb. fél órára. Ezután a tésztát négyfelé osztottam, enyhén lisztezett felülten rudakat formáltam belőlük. 170-180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 percen keresztül sültek, míg éppen színesedni kezdtek.
Rácsra téve hagytam őket hűlni úgy 30 percig, majd egy kenyérszeletelő késsel ujjnyi vékony szeleteket vágtam belőlük. Ezeket a szeleteket visszaraktam a tepsire, és visszatoltam a sütőbe: kb. 160 °C-on sültek-száradtak újabb 20 percig - a sütés vége felé egyszer megfordítottam a szeleteket a tepsiben.
Judith, köszönöm a receptet! :)
Ha nem akartok megállni az alapreceptnél, remek cantuccini/biscotti ízvariációkat találtok szepykénél.
Belekerült: 12 dkg olvasztott vaj, 9 dkg méz, 9 dkg nádcukor (kicsit lehetne édesebb), kortynyi vaníliakivonat, 15 dkg pirított mogyoró, 3 tojás, 1/4 teáskanál só, 35 dkg finomliszt (BL 50), 1,5 teáskanál sütőpor.
Az eredeti recept Jade konyhájában.
Belekerült: 12 dkg olvasztott vaj, 9 dkg méz, 9 dkg nádcukor (kicsit lehetne édesebb), kortynyi vaníliakivonat, 15 dkg pirított mogyoró, 3 tojás, 1/4 teáskanál só, 35 dkg finomliszt (BL 50), 1,5 teáskanál sütőpor.
Az eredeti recept Jade konyhájában.
9 megjegyzés :
Nagyon finom lehet nyami:-)
Neked is boldog új évet, sütögetőset-főzögetőset megint, hogy édesebbek-sósabbak legyenek a napjaink a blogon!
Csúúúcs szuper, még sosem ettem
Felice Anno Nuovo ♥
Stefania Italy
http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/
Nagyon guszta, én is a héten készülök biscottit sütni!
Az enyém már a múlté.. most állhatok neki sütni? Tetszik az új dizájn, szerintem jó lett. Még jó, hogy szavazhattam, így a legszebb lett a nyertes... asszem..:))
Ditta, aaaaz! :)
Anice, köszönöm! :))
Bianka, itt az ideje! :D
Stefania, Happy New Year! :)
Ottis, várjuk az eredményt. :)
Szepy, ne kíméld a verinemzetközi blogomat. :D
Köszi, de - mint már mondtam - tuti bunda, valamivel nagyon megvesztegetted az embert... Csak nem egy kis sütivel? :D
Azta, hát te tényleg nemzetközi lettél...:))))
Biztos messziről észre lehet venni... de vajh, miről?:DDDD
Nemt'om, de gondolom neked biztosan van rá valami ötleted. :P :D
Megjegyzés küldése