2011. február 25., péntek

Paradicsomos-fetás csirkemell

Gyors, egyszerű és nagyon finom fogás, sietős hétköznapokra.


A sütőt bekapcsolom - előmelegítem 200-220 fokra (bármilyen más, felső grilles szerkezet is megfelel). A csirkemellszeleteket sózom, borsozom. Hagyom állni néhány percig, majd felforrósított szőlőmagolajon, mindkét oldalukat, hirtelen pirosra sütöm. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a szeleteket, szárított bazsalikomot szórok rájuk (kevésbé finnyás családtagokkal rendelkezőknek ajánlom a friss bazsalikomleveleket). Vékony paradicsomszeleteket, valamint fetát és trappistát kupacolok rájuk, majd mehetnek pirulni néhány percre a sütőbe (éppen csak piruljanak, nem cél a hús kiszárítása).
Mennyei krumplipürével, friss salátával is.


Hozzávalók (fejenként): 2 szelet csirkemell (vastagabb szeletek, ne klopfoljuk), só, őrölt bors, csipetnyi bazsalikom (vagy annyi levél, ami befedi a szeleteket), paradicsomszeletek (télen érdemes koktélparadicsomot használni), feta és trappista, olaj a hús pirításához.
A saláta a képen: koktélparadicsom, lilahagyma, kígyóuborka, tölgylevelű saláta és fetakockák.

19 megjegyzés :

margit2 írta...

Ennek a finom ételnek már a neve is tetszik! A fotó is guszta igazán! Nagyon tudnám imádni! :-)

horimarika írta...

Jajjj! Ez nagyon szép! Micsoda színorgia! Gondolom, finom is.

Belly írta...

Nagyon jól hangzik,de ilyenkor paradicsomot...
Eltettem nyárra.

Ditta írta...

Nagyon egészséges,és nagyon finom és nagyon guszta,jöhet:-)

Bianka írta...

Nagyon-nagyon guszta

Márti írta...

Azta!
Megint a gyengémre tapintottál ezzel a finomsággal:))
Nagyon jól néz ki!!!

Ottis írta...

Guszta, ennék belőle :)

Névtelen írta...

Nővérkém, egyszerű, de gusztimuszti, én még a pari mellé szeretek egy kis hagymakarikát is a sajtika alá tenni :P nyami, jó nagyot nyeltem :DD

Viki írta...

Egycsipet ! ez tényleg nagyon egyszerü, s micsoda finomság ? - no ezt egyszer bevetem, kiváncsi leszek, hogy a család mit szól az így elkészített csirkemellhez, merthogy nem szereti senki nálunk csak ha ledarálom, vagy felcsíkozom és így készítek belőle valamit.
Ez most megfogott.

Gyöngyi írta...

Igen finom lehetett! Szép hétvégét kívánok!

egycsipet írta...

Köszönöm szépen lányok! :)

Belly, igazad van, nyáron még finomabb! ;)

Gyöngyi köszönöm, szép hétvégét neked is! :)

Juci írta...

Jó kis recept! Bár a héten már készítettem csirkehúsit nem árt senkinek ha ezt a változatot is megkostolják!

Andi/cuki írta...

Hú, ez nálunk is bejönne!:-))

egycsipet írta...

Juci, Andi: köszönöm! :)

Anikó írta...

Légyszíves nézz be hozzám, vár ott rád egy díj szeretettel:-)))

egycsipet írta...

Köszönöm szépen Anikó! :)

Eszter írta...

IMÁDOM!

Ditta írta...

Én is nagyon imádnám,ha itt lenne előttem:-),nagyon jól néz ki!

egycsipet írta...

Eszter, én is! :))

Ditta, eléd tenném, de ennek már híre sincs. Legközelebb? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...