2011. február 1., kedd

Májas töltött csirkecomb

Vasárnap csodás csirkecombokat gyártottam a családnak. Ritkán készítek töltött ételeket, de néha megkívánom és akkor aztán nincs mese, tetszik (nekem igen), nem tetszik (férjnek nem mindig), ez van. :P


A töltelék elkészítése nagyon egyszerű mutatvány: egy szelet kenyeret vízbe áztatok, megvárom, míg megdagad, majd kinyomkodom a víztől és a nedves kenyeret összemorzsolom. Míg a kenyér ázik, kevés olívaolajon megpárolom az apróra vágott vöröshagymát és hűlni hagyom.
Az összemorzsolt kenyérhez hozzáütöm a tojásokat, sózom és borsozom, hozzászórom a szárított majoránnát (és ha akad, friss petrezselymet), majd beleteszem a párolt hagymát és a tisztított májat. A májat úgy készítem elő, hogy a fele mennyiséget elkaparom (tisztítás közben a késsel pépesítem), a másik felét pedig darabokra vágom. Az egész tölteléket összedolgozom egy villával, ha túl hígnak bizonyulna (mint nekem most), akkor kevés zsemlemorzsát adok még hozzá. Ezt a tölteléket töltöm a sóval és őrölt borssal megszórt csirkecombok bőre alá. Olívaolajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe kerülnek, a tetejüket is meglocsolom egy kevés olajjal, majd alufóliával lefedve hideg sütőbe teszem őket. A sütőt 190 °C-ra állítom és - mérettől függően - kb. másfél óra alatt puhára sütöm a combokat. Ekkor a fóliát leveszem, meglocsolom a combok tetejét a keletkezett lével, és visszatolom pirulni. 
Ízlés szerinti körettel (sült burgonya, krumplipüré, saláták...) tálalható. Nagyon finom, fűszeres, nagyon májas. :)


Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 1 szelet kenyér vagy 1 zsemle, 2 tojás, fél csomag csirkemáj (250 g), egy kisebb vöröshagyma apróra kockázva, olívaolaj, só, bors, 1 teáskanál szárított majoránna (ha van rá lehetőség, érdemes friss majoránnával és/vagy petrezselyemmel elkészíteni), 1 evőkanál zsemlemorzsa (ha szükséges).

19 megjegyzés :

Ditta írta...

jó kis nyál csorgató így estére:-),imádjuk a májat is meg a combot is,nagyon finomat készítettél,lettem volna a vendéged szívesen:-)

Gál Edith írta...

WOWWW, de guszta!!!!
Ez nekem is izlene... :)

Juci írta...

Szívesen lettem volna vendéged!
Fenséges ebédet készítettél!

Mónika írta...

Én nagyon szeretem a töltött csirkecombokat.
jól néznek ki.

Kiskukta írta...

Nekem is tetszene:)) Irtó guszta!

Névtelen írta...

Nővérkém, mi vaaaan??? mihez szoktatod magad?? milyen étrendeden változtatsz??? ki szólt be? :DD hagy teremtsem le :PPP

ginko írta...

Ez az egyik kedvencem, jó volt látni....igazán méltatlanul hanyagoltam eddig!!! de hétvégén...

Ami írta...

Annyira de annyira guszta! Imádom a combot, főleg töltve :) nyami!

Bianka írta...

Hű milyen szép ropogós a teteje

Csibe írta...

Nagyon gusztán néz ki!
Csirkecomb rendszeresen készül, de töltött nagyon ritkán. Valahogy nem jut eszembe :)

Viki írta...

Jaj de guszta, s milyen fincsi lehet. Egycsipetet kérhetnék belőle ? :))

egycsipet írta...

Köszönöm szépen lányok, egyszer remélem, a vendégeim lehettek! :)

Húúúgi, majd fész2fész... :D

Ginko, hajrá, hajrá! :))

Csibe, engem leszavaz a férjem, aztán persze rájön, hogy jééé, ez finom, de azért csak csinálja a fesztivált előtte... :D

Viki, hát persze! :)

Névtelen írta...

Nővérkém, milyen fésztufész??? Nincs időd blogolni, a bejegyzésekre is ritkán válaszolsz, az emiljeimről ne is beszéljünk :PP a kis nagyon elfoglalt kismama ;))) egy nevet kérek, és elintézem :DDD

Kiskukta írta...

Benéznél hozzám?

egycsipet írta...

Húúúúgi :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Kiskukta, be. ;)

Ceffa írta...

Szia Egycsipet!
Szeretnék neked adni valamit. Kérlek nézz be hozzám!

egycsipet írta...

Ceffa, köszönöm! :)

Raindrop írta...

Visszajöttem kicsit. :D

egycsipet írta...

:)) Gyere csak, gyere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...