Vasárnap csodás csirkecombokat gyártottam a családnak. Ritkán készítek töltött ételeket, de néha megkívánom és akkor aztán nincs mese, tetszik (nekem igen), nem tetszik (férjnek nem mindig), ez van. :P
Az összemorzsolt kenyérhez hozzáütöm a tojásokat, sózom és borsozom, hozzászórom a szárított majoránnát (és ha akad, friss petrezselymet), majd beleteszem a párolt hagymát és a tisztított májat. A májat úgy készítem elő, hogy a fele mennyiséget elkaparom (tisztítás közben a késsel pépesítem), a másik felét pedig darabokra vágom. Az egész tölteléket összedolgozom egy villával, ha túl hígnak bizonyulna (mint nekem most), akkor kevés zsemlemorzsát adok még hozzá. Ezt a tölteléket töltöm a sóval és őrölt borssal megszórt csirkecombok bőre alá. Olívaolajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe kerülnek, a tetejüket is meglocsolom egy kevés olajjal, majd alufóliával lefedve hideg sütőbe teszem őket. A sütőt 190 °C-ra állítom és - mérettől függően - kb. másfél óra alatt puhára sütöm a combokat. Ekkor a fóliát leveszem, meglocsolom a combok tetejét a keletkezett lével, és visszatolom pirulni.
A töltelék elkészítése nagyon egyszerű mutatvány: egy szelet kenyeret vízbe áztatok, megvárom, míg megdagad, majd kinyomkodom a víztől és a nedves kenyeret összemorzsolom. Míg a kenyér ázik, kevés olívaolajon megpárolom az apróra vágott vöröshagymát és hűlni hagyom.
Ízlés szerinti körettel (sült burgonya, krumplipüré, saláták...) tálalható. Nagyon finom, fűszeres, nagyon májas. :)
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 1 szelet kenyér vagy 1 zsemle, 2 tojás, fél csomag csirkemáj (250 g), egy kisebb vöröshagyma apróra kockázva, olívaolaj, só, bors, 1 teáskanál szárított majoránna (ha van rá lehetőség, érdemes friss majoránnával és/vagy petrezselyemmel elkészíteni), 1 evőkanál zsemlemorzsa (ha szükséges).
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 1 szelet kenyér vagy 1 zsemle, 2 tojás, fél csomag csirkemáj (250 g), egy kisebb vöröshagyma apróra kockázva, olívaolaj, só, bors, 1 teáskanál szárított majoránna (ha van rá lehetőség, érdemes friss majoránnával és/vagy petrezselyemmel elkészíteni), 1 evőkanál zsemlemorzsa (ha szükséges).
19 megjegyzés :
jó kis nyál csorgató így estére:-),imádjuk a májat is meg a combot is,nagyon finomat készítettél,lettem volna a vendéged szívesen:-)
WOWWW, de guszta!!!!
Ez nekem is izlene... :)
Szívesen lettem volna vendéged!
Fenséges ebédet készítettél!
Én nagyon szeretem a töltött csirkecombokat.
jól néznek ki.
Nekem is tetszene:)) Irtó guszta!
Nővérkém, mi vaaaan??? mihez szoktatod magad?? milyen étrendeden változtatsz??? ki szólt be? :DD hagy teremtsem le :PPP
Ez az egyik kedvencem, jó volt látni....igazán méltatlanul hanyagoltam eddig!!! de hétvégén...
Annyira de annyira guszta! Imádom a combot, főleg töltve :) nyami!
Hű milyen szép ropogós a teteje
Nagyon gusztán néz ki!
Csirkecomb rendszeresen készül, de töltött nagyon ritkán. Valahogy nem jut eszembe :)
Jaj de guszta, s milyen fincsi lehet. Egycsipetet kérhetnék belőle ? :))
Köszönöm szépen lányok, egyszer remélem, a vendégeim lehettek! :)
Húúúgi, majd fész2fész... :D
Ginko, hajrá, hajrá! :))
Csibe, engem leszavaz a férjem, aztán persze rájön, hogy jééé, ez finom, de azért csak csinálja a fesztivált előtte... :D
Viki, hát persze! :)
Nővérkém, milyen fésztufész??? Nincs időd blogolni, a bejegyzésekre is ritkán válaszolsz, az emiljeimről ne is beszéljünk :PP a kis nagyon elfoglalt kismama ;))) egy nevet kérek, és elintézem :DDD
Benéznél hozzám?
Húúúúgi :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Kiskukta, be. ;)
Szia Egycsipet!
Szeretnék neked adni valamit. Kérlek nézz be hozzám!
Ceffa, köszönöm! :)
Visszajöttem kicsit. :D
:)) Gyere csak, gyere!
Megjegyzés küldése