Gyors, egyszerű és nagyon finom fogás, sietős hétköznapokra.
A sütőt bekapcsolom - előmelegítem 200-220 fokra (bármilyen más, felső grilles szerkezet is megfelel). A csirkemellszeleteket sózom, borsozom. Hagyom állni néhány percig, majd felforrósított szőlőmagolajon, mindkét oldalukat, hirtelen pirosra sütöm. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a szeleteket, szárított bazsalikomot szórok rájuk (kevésbé finnyás családtagokkal rendelkezőknek ajánlom a friss bazsalikomleveleket). Vékony paradicsomszeleteket, valamint fetát és trappistát kupacolok rájuk, majd mehetnek pirulni néhány percre a sütőbe (éppen csak piruljanak, nem cél a hús kiszárítása).
Mennyei krumplipürével, friss salátával is.
Hozzávalók (fejenként): 2 szelet csirkemell (vastagabb szeletek, ne klopfoljuk), só, őrölt bors, csipetnyi bazsalikom (vagy annyi levél, ami befedi a szeleteket), paradicsomszeletek (télen érdemes koktélparadicsomot használni), feta és trappista, olaj a hús pirításához.
A saláta a képen: koktélparadicsom, lilahagyma, kígyóuborka, tölgylevelű saláta és fetakockák.
A sütőt bekapcsolom - előmelegítem 200-220 fokra (bármilyen más, felső grilles szerkezet is megfelel). A csirkemellszeleteket sózom, borsozom. Hagyom állni néhány percig, majd felforrósított szőlőmagolajon, mindkét oldalukat, hirtelen pirosra sütöm. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a szeleteket, szárított bazsalikomot szórok rájuk (kevésbé finnyás családtagokkal rendelkezőknek ajánlom a friss bazsalikomleveleket). Vékony paradicsomszeleteket, valamint fetát és trappistát kupacolok rájuk, majd mehetnek pirulni néhány percre a sütőbe (éppen csak piruljanak, nem cél a hús kiszárítása).
Mennyei krumplipürével, friss salátával is.
Hozzávalók (fejenként): 2 szelet csirkemell (vastagabb szeletek, ne klopfoljuk), só, őrölt bors, csipetnyi bazsalikom (vagy annyi levél, ami befedi a szeleteket), paradicsomszeletek (télen érdemes koktélparadicsomot használni), feta és trappista, olaj a hús pirításához.
A saláta a képen: koktélparadicsom, lilahagyma, kígyóuborka, tölgylevelű saláta és fetakockák.
19 megjegyzés :
Ennek a finom ételnek már a neve is tetszik! A fotó is guszta igazán! Nagyon tudnám imádni! :-)
Jajjj! Ez nagyon szép! Micsoda színorgia! Gondolom, finom is.
Nagyon jól hangzik,de ilyenkor paradicsomot...
Eltettem nyárra.
Nagyon egészséges,és nagyon finom és nagyon guszta,jöhet:-)
Nagyon-nagyon guszta
Azta!
Megint a gyengémre tapintottál ezzel a finomsággal:))
Nagyon jól néz ki!!!
Guszta, ennék belőle :)
Nővérkém, egyszerű, de gusztimuszti, én még a pari mellé szeretek egy kis hagymakarikát is a sajtika alá tenni :P nyami, jó nagyot nyeltem :DD
Egycsipet ! ez tényleg nagyon egyszerü, s micsoda finomság ? - no ezt egyszer bevetem, kiváncsi leszek, hogy a család mit szól az így elkészített csirkemellhez, merthogy nem szereti senki nálunk csak ha ledarálom, vagy felcsíkozom és így készítek belőle valamit.
Ez most megfogott.
Igen finom lehetett! Szép hétvégét kívánok!
Köszönöm szépen lányok! :)
Belly, igazad van, nyáron még finomabb! ;)
Gyöngyi köszönöm, szép hétvégét neked is! :)
Jó kis recept! Bár a héten már készítettem csirkehúsit nem árt senkinek ha ezt a változatot is megkostolják!
Hú, ez nálunk is bejönne!:-))
Juci, Andi: köszönöm! :)
Légyszíves nézz be hozzám, vár ott rád egy díj szeretettel:-)))
Köszönöm szépen Anikó! :)
IMÁDOM!
Én is nagyon imádnám,ha itt lenne előttem:-),nagyon jól néz ki!
Eszter, én is! :))
Ditta, eléd tenném, de ennek már híre sincs. Legközelebb? ;)
Megjegyzés küldése