2009. augusztus 3., hétfő

Csillaghullás előtt

Kiskukta talált meg az utolsó vacsora (vagy bakancslista - kinek hogy' tetszik) kérdéssel, amivel tudtán kívül úgy feladta nekem a leckét, ahogy azt rettegett ábrázolás-geometria tanárom tette anno még a suliban. :))) Egyszerűen nem tudtam zöld ágra vergődni vele, pedig már nem is tudom, mióta is (?), majd' egy hete agyalok rajta.

Az első gondolatom a feladványt látva a halálraítéltek utolsó vacsorája volt és ezt akárhogy is próbáltam kiverni a fejemből, nem ment. Piszok mód valamilyen formában mindig visszatért a gondolat - "John Coffey, mint a kávé, csak nem úgy írják...", vagy Burrows, amint már sokadik alkalommal próbálják rávenni, hogy kitöltse az utolsó kívánság papírkáját. :)) De most komolyan, ki tud(na) ilyenkor enni? :)
Aztán próbáltam kicsit átfogalmazni a kérdést, ahogy előttem már többen is megtették: mit (és hol) kóstolnék meg, mielőtt eljön Joe Black? :P Hát, ez sem könnyebb.

Amiben biztos vagyok, hogy 2 hely foglalt a "megnemnevezett" kategóriában, azaz ha már utolsó ételek listája, abban biztos vagyok, hogy Joe Black előtt mindenképpen megkóstolnám a gyermekeim főztjét. Mondjuk 1-2) 7 fogás, ünnepi vacsi, a saját házukban. Na, ezzel tuti elodáztam az utolsó napomat minimum 20 évvel, de inkább többel. :D

Aztán vegyünk néhány kedvencet:
3) meggyleves, én ebből a retro menzaízűt szeretem
4) sajtos-tejszínes csirkemell, burgonyapürével, sült hagymával
5) körömpörkölt - tudom: fúúúj! Nem is szeretem a disznóhúst egyébként, de a csülök pékné és a körömpörkölt kivételt képeznek, plusz jöhet a csípős füstölt kolbász és a hurka is. Ennyi, de tényleg ennyi... :D
6) fagyi - hmm, mogyorós csokifagyi
7) friss, jégbe hűtött mangó dzsúz

És a végére, néhány "kisebb célkitűzés" csak nagy vonalakban, illetve mondjuk megszabva legalább 1 Michelin-csillagot a helynek, szóval ennék 8) Angliában (Gordon Ramsay), 9) Ausztráliában és 10) Franciaországban.

Ez így nem egy OK lista, de most ennyi tellett tőlem, bocsi. :)

2 megjegyzés :

Kiskukta írta...

Figyu, ha ennyire nehezen ment, nyúgodtan kihagyhattad volna, nem lett vona belőle semmi gond. De az első két hely nagyon tetszik, erre én nem is gondoltam, pedig remélem, hogy tovább adom én is a főzés szeretetét a lányaimnak, és akkor nagyon szívesen ennék a főztjükből, de ha nem akkor is szívesen megkóstolnám mit főznek ki.

egycsipet írta...

:))) Megoldottam és ez a lényeg! ;)
Én is kíváncsi leszek a lányokra, főleg, hogy nem vagyok egy kimondottan türelmes alkat és éppen ezért egyelőre egyáltalán nem vonom be a konyhai dolgokba a nagylányt sem. Pedig nagyon jó lenne, mert most érdeklődő igazán és nem szeretném, ha ez elmúlna az én hibámból.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...