2009. augusztus 1., szombat

Csíkos kelt kuglóf

Többször készítettem már különböző receptekből csíkos kuglófot. Finomak voltak, szépek és jók, de nekem valami hiányzott belőlük. Most azonban -talán- meglett a megfelelő, egy ideig legalábbis megteszi majd. :)


A hozzávalókból lágy kelt tésztát készítettem, majd elfelezve az egyik felét tovább dagasztottam kakaómasszával. A gombócokat először csak félig kelesztettem, majd formázás után már a formában a duplájára. 170 °C-on kb. 70 perc alatt sült meg (félidőben alufóliával lefedtem, különben túlságosan megbarnult volna).


Hozzávalók: 2 dl tej, 1 tk. méz, 20 g élesztő, 140 g natúr joghurt, 20 g tejpor, 540-550 g BL80-as liszt, 20 g burgonyapehely, 6 ek. cukor (kb. 120-130 g), 1 csipet só, 60 g vaj. A kakaós részhez + 2 ek. ét kakaópor és kevés tej. (Ha szükséges: vaj és liszt a forma kikenéséhez.)

8 megjegyzés :

Süti Bazár írta...

Gyönyörű lett, gratulálok!! :-))

egycsipet írta...

Köszönöm Yasmine! :)

Kiskukta írta...

Gyönyörűűűű!

egycsipet írta...

Köszi! ;))

Névtelen írta...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

egycsipet írta...

Thank you. I try to improve.

Timi írta...

Tényleg nem kell bele tojás? Kösz. Timi

egycsipet írta...

Szia Timi, nem kell, de lehet tojással is készíteni, csak akkor valamelyik folyadékból kevesebbet kell tenned. Én úgy vettem észre, hogy a legtöbb kelt alaptészta esetében mindegy, hogy beleteszed-e azt az 1 vagy 2 tojássárgát avagy sem, így is-úgy is működik a tészta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...