2009. augusztus 8., szombat

Poharasok

Nem szoktam poharas desszerteket készíteni -egyszerűen csak azért, mert szívesebben sütök-, de most nem volt ez utóbbira lehetőségem. "Ráfanyalodtam" a sütés nélküli desszertre, hiába no, az éhség nagy úr. :))) Olyannyira nem bántam meg, hogy ismétlés lesz, ebben már biztos vagyok. :)


Szedres-almás

Az alap mascarpone volt. Lehetett volna tejszínnel lazítani, de csak 1-1 adagot készítettem, így mellőztem ezt a lépést. Egy 250 g-os doboznyi krémsajtot 3 evőkanálnyi (házi) vaníliás cukorral kevertem ki, majd elfeleztem a krémet.

Szedret és almát pároltam össze egy kevés cukorral és vízzel, majd fahéjjal és gyömbérrel ízesítettem. Egy kevés étkezési keményítővel besűrítettem, majd hagytam kihűlni. A desszerthez a pohárba alulra mascarponét, majd egy réteg gyümölcsös krémet, végül habzsákból újra mascarponét tettem. A tetejére csokit csorgattam.


Kávés

A mascarpone másik felét 3 teáskanálnyi kávé hozzáadásával megízesítettem, tejes-rumos kávéba forgatott babapiskótával és olvasztott csokival rétegeztem (piskótadarabok-krém-csoki-piskóta-krém).

Hozzávalók...
...a gyümölcsöshöz: 125 g mascarpone, 1,5 evőkanál vaníliás cukor; 10-15 szem szeder, fél alma reszelve, 2 evőkanál barnacukor, kb. 0,5 dl víz, fahéj, gyömbér, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1 dkg csokoládé.
...a kávéshoz: 125 g mascarpone, 1,5 evőkanál vaníliás cukor, 3 teáskanál főtt kávé; 0,5 dl tej, 1 evőkanál rum, 1 dl főtt kávé, babapiskóta darabokra tördelve, 3-4 dkg csokoládé.
Az adagok pohárfüggőek :) - 1 nagyobb vagy 2 kisebb pohárra elegendőek.

2 megjegyzés :

Mónika írta...

Ezeket imádnám nagyon. Gusztusosak!:))

egycsipet írta...

Köszönöm! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...