2009. augusztus 10., hétfő

Bográcsozás

Az idei első. Soha nincs későn elkezdeni. :) Nagynénémék érkeztek vendégségbe, halászlét főztünk, hozzá Limara-féle friss fehér kenyeret sütöttem. Mennyei volt!

A recepteket nem is bonyolítanám, felesleges lenne. A képek:


egyelőre nincs bográcsfedőm, így a repkedő hamu ellen az egyik wokom fedelével védekezünk :)


...az alaplébe


már majdnem kész :))

Belekerült a hallébe: 1,25 kg vegyes hal (kárász-keszeg), 1,25 kg pontyszelet, 30-35 dkg belsőség (tej és ikra), 3 db nagyobb hagyma, 2 db friss paradicsom a kertből, só, pirospaprika, paprikakrémek, halászlékocka.

A kenyérrel én nem is tudom, mit csináltam, de hogy ez lett az eddigi legszebb kenyerem, az biztos. Ezért is muszáj megmutatnom. :))) Akkora cserepek lettek rajta, hogy házat lehetett volna fedni velük! :D


eeeeekkorák a cserepeim!

Limara jól bevált fehér kenyerét már többször elkészítettem, zsemlét is sütöttem belőle, de eddig a várva várt hatalmas cserepek elmaradtak. Most biztosan együtt álltak a "kenyérsütés sikerének csillagai", mert ilyet még nem húztam elő a sütőmből. :))) Remélem, a csillagok tovább is állnak, mert ilyet akarok mééééég sokat! :D
Limara, köszönöm! :)


sütőből kikerülve


csodás, nem igaz?


a végén ilyen lett - a kenyérformázást még gyakorolnom kell... :D


bélzet


sikermutató - avagy 5+1 fő után ennyi maradt belőle :)))

Kenyértészta: kb. 2,8-3 dl víz, 2 tk só, 2 ek olaj, 1 ek ecet, 2 dkg burgonyapehely, 20 dkg öregtészta, 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő.

5 megjegyzés :

Mónika írta...

Gyönyörű a kenyér! Jénaiban vagy zacsiban sült végig?

Limara írta...

GYÖNYÖRŰ, CSODÁLATOS!!! Veled örülök! Ahogy az a nagykönyvben meg van írva!! :))))

egycsipet írta...

Mónika, köszönöm! :) Jénaiban sült fedő alatt, de az utolsó 5 percre levettem a fedelét.

Limara, neked pedig külön köszönet itt is, most is, mindig is. ;)))

Andi írta...

Nagyon szép a kenyered,gratulálok!

egycsipet írta...

Köszönöm Andi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...