Én nem értem a gyerkőceimet. A gyümölcs magában ok, a tejberizs magában ok, a kettő együtt? Hát csak módjával... Pedig olyan finom, ezt még a férjem is megeszi annak ellenére, hogy ő alapjában nem bírja a tejberizses ételeket.
Nem értem... Tényleg nem, de azt hiszem, nem ez lesz az utolsó velük kapcsolatban, ami magas. :))
A gyümölcsrizs nálam úgy indul, hogy a rizst átválogatom, megmosom, majd egy edényben felteszem vízzel és egy icipici sóval (nem muszáj lefedni, én nem szoktam). Lassú tűzön főzöm. Amikor már nagyjából beszívta a vizet, felöntöm tejjel. Amint az is eltűnik a rizsben, jöhet a cukor és a tejszín. Addig főzöm, míg újra felforr, ekkor a tűzhelyet elzárom, hozzákeverem a vanília eszenciát és lefedem az edényt. Hagyom, hogy a tejszínt felvegye a rizs - nem kell teljesen, maradhat kissé "leveses". Kihűtöm, hűtés közben néha átkeverem.
A kihűlt tejberizsbe ízlés és idény szerinti gyümölcsöket teszek, a nagyobbakat kisebb darabokra vágva, a bogyósokat csak magukban. A tejszínt felverem fixálóval (nem kell "keményre"), végül összeforgatom a gyümölcsös rizzsel. Behűtöm, hidegen tálalom.
Hozzávalók: 3 dl rizs, csipet só, 4,5 dl víz, 4,5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília eszencia, további kb. 2 dl tejszín+1 habfixáló felverve, ízlés szerint gyümölcs (a képen őszibarack, málna és szeder).
Nagyon finom, ha reszelt citrom- vagy narancshéjat is keverünk bele, esetleg csipetnyi fahéjjal ízesíthető. Ez egy óriási adag, nálam sokszor a lányok előbb tejberizsként kivégzik egy részét, és csak a maradékból lesz gyümölcsrizs. Ekkor elég 1 dl tejszínt felverni hozzá a végén.
Nem értem... Tényleg nem, de azt hiszem, nem ez lesz az utolsó velük kapcsolatban, ami magas. :))
A gyümölcsrizs nálam úgy indul, hogy a rizst átválogatom, megmosom, majd egy edényben felteszem vízzel és egy icipici sóval (nem muszáj lefedni, én nem szoktam). Lassú tűzön főzöm. Amikor már nagyjából beszívta a vizet, felöntöm tejjel. Amint az is eltűnik a rizsben, jöhet a cukor és a tejszín. Addig főzöm, míg újra felforr, ekkor a tűzhelyet elzárom, hozzákeverem a vanília eszenciát és lefedem az edényt. Hagyom, hogy a tejszínt felvegye a rizs - nem kell teljesen, maradhat kissé "leveses". Kihűtöm, hűtés közben néha átkeverem.
A kihűlt tejberizsbe ízlés és idény szerinti gyümölcsöket teszek, a nagyobbakat kisebb darabokra vágva, a bogyósokat csak magukban. A tejszínt felverem fixálóval (nem kell "keményre"), végül összeforgatom a gyümölcsös rizzsel. Behűtöm, hidegen tálalom.
Hozzávalók: 3 dl rizs, csipet só, 4,5 dl víz, 4,5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília eszencia, további kb. 2 dl tejszín+1 habfixáló felverve, ízlés szerint gyümölcs (a képen őszibarack, málna és szeder).
Nagyon finom, ha reszelt citrom- vagy narancshéjat is keverünk bele, esetleg csipetnyi fahéjjal ízesíthető. Ez egy óriási adag, nálam sokszor a lányok előbb tejberizsként kivégzik egy részét, és csak a maradékból lesz gyümölcsrizs. Ekkor elég 1 dl tejszínt felverni hozzá a végén.
13 megjegyzés :
Nagyon guszta!
Érdekesek ezek a családtagok!Nálunk a főzelékekkel van így azuram. Tök,paradicsom,karalábé,sárgaborsó,stb levesnek mehet,viszont a kicsit sűrűbb mivoltában már tabu.Ki érti ezt?..Én nem!:))
Csipet...gyönyörű:)
Hát kérem szépen ez egy kitünő desszert!Kérek én is!
Ez nekem teljesen új! :) Mármint, hogy utólag még felvert tejszínt is forgatok bele.. Ki fogom próbálni!
Nagyon gusztusos, én nagyon szeretem így a tejberizst, de az én gyermekem sem szereti.
Vannak dolgok, amiket mi sem fogunk érteni, mint ahogy minket sem értettek szüleink:)
Csodaszép,nagyon fini lehet!:-))
Megihlettél, már hűl a tejberizs :-)
Érdekes, az én gyerekeim sem szerették. Ez számomra is magas volt...
Brigitta, köszönöm. :)
A férjem így van a paradicsommal - lecsó, paradicsomleves és hasonlók neeeeeem, de bezzeg a ketchup... :S :))
Niki, köszi! :))
Juci, adom... :)
Puszedli, remélem beválik. :)
Liza, köszönöm.
Ez így van, szerintem genetikailag kódolt a meg nem értés. :D
Andi, köszönöm, az bizony! :)
Jókaja, ez jóóó, örülök neki. :)
Na de este 9 után? :DDD
Notburga, kezdek megnyugodni... :)))
Na jó, feláldozom magam :-)Amit a gyerkők meghagytak, bevállalom!
Szenzációsak a képek!
Chef Viki :DDD
Köszi! :)
Un petit coucou de France!
Amitiés:CLAIRE
Claire, salut mon blog! :)
Megjegyzés küldése