2010. szeptember 3., péntek

Savanyú káposztával rakott csirke

Megérkezett az ősz, belegorombított az éves pihenőnkbe. :S Hazaérkezve, a beszürkült lakásban, mi másra vágyna az ember, mint tartalmas, őszi-téli jellegű ételekre? Tegnap a piacon barangolva eldőlt, hogy a hétvégére készül egy méretes adag bableves, aztán a savanyú káposztát meglátva bevillant Yasmine egyik receptje és már csusszantam is a sorba a helyi asszonyságok közé.


Itthon aztán elővadásztam a fagyasztóból 2 pár csirkecombot, amik elég érdekesen néztek ki egymás mellett, lévén, hogy az egyik pár beillett volna libacombnak is, a másik pedig éppen csak megütötte a vágható méretet. :) Kiolvasztás után lehúztam a bőrüket, a nagyobbakat félbe vágtam, a kicsiket egyben hagytam. Megsóztam, borsoztam, valamint enyhén bedörzsöltem pirospaprikával és egy kevés majoránnával őket. 
A hagymákat megpucoltam, szeletelve, kevés olajon üvegesre pároltam. Egy tűzálló tálba terítettem a hagymát, erre tettem a kimosott, kinyomkodott káposztát, majd tisztított és karikákra vágott burgonyát. Enyhén megsóztam, ráhelyeztem a combokat, végül kevés olajat csorgattam rájuk. Alufólia alatt kerültek a 210 °C-os sütőbe, ahol bő órányit sültek.


Ekkor a krumpli valamiért még mindig nem volt kellően puha, így alálocsoltam néhány korty muskotályos bort, majd visszatettem még párolódni. Végül fólia nélkül, 180 °C-on hagytam még úgy negyed órán át pirulni a combokat.
Nagyon finom lett! Yasmine, köszönöm! :)


Belekerültek: 2 fej vöröshagyma, 5 szem burgonya (kb. 60 dkg), kb. 50 dkg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, só, bors, pirospaprika, majoránna, (olíva)olaj, néhány korty fehérbor, a tálaláshoz igény szerint tejföl.


Az eredeti recept a Kifőztük magazin 3. számában is megtalálható. A receptújság 7. száma a napokban jelent meg, szokás szerint ingyenesen letölthető a weboldalról.

16 megjegyzés :

Ami írta...

Imádnám azt hiszem, ki fogom próbálni :)

Bianka írta...

Fenséges, nagyokat nyelek miközben nézem ezeket a csodás képeket

Dia írta...

Csodás! Ki fogom próbálni!

Márti írta...

Az hittem, hogy már nem tudsz olyat mutatni, amitől teljesen izgalomba jövök :)). Hát most sikerült. Megyek is megvenni a hozzávalókat, mert ezt ki kell próbálnom.

Macus írta...

Tetszik. :)

Ildy írta...

Nagyon tetszik. Ez olyan lengyeles kaja, nem?

egycsipet írta...

Köszi lányok! :))

Márti :DDD
Remélem, ízlik majd.

Ildy, őszintén szólva fogalmam sincs, talán Yasmine-nak vannak infói az étel eredetéről. Én a savanyú káposztához a tótokat kötöm, így nekem tótos. :D

Raindrop írta...

Höhh!
Imádnám! :)
Gyönyörű, imádom a káposztás ételeket.

Kricky írta...

Nem kéne ilyen későn nézegetnem a blogodat!!! Olyan, de olyan éhes lettem!!!

És nagyon szépek a fotóid ismét!

egycsipet írta...

Raindrop, Kricky, köszönöm! :)

Moncsi írta...

Szia!
Nagyon megtetszett ez a recept, ki fogom próbálni. Viszont annyi kérdésem lenne, hogy mielőtt sütőbe tetted, egyáltalán nem raktál alá semmi folyadékot? CSak később a bort?

Köszönöm a választ

egycsipet írta...

Szia Moncsi!
Nem raktam - ha megnézed Yasmine-nál az eredeti receptet, ő még bort sem tett hozzá, én is csak azért, mert a krumpli nem puhult meg eléggé. Elvileg a káposzta nedvessége elég ahhoz, hogy szépen megpárolódjon minden, de én szerintem egy kissé jobban kicsavartam, mint kellett volna. :)
Ha esetleg nem tűzálló tálban vagy jénaiban, hanem "sima" tepsiben sütöd, akkor azért tehetsz néhány korty folyadékot már indításkor alá, de ezeknél az edényeknél nem szükséges.
Jó főzőcskét! :))

Unknown írta...

Nagyon ritkan fozok, ezt kiprobaltam es nagyon finom lett. Kosz a receptet. UI: a krumplit felig megfoztem, aztan raktam a tepsibe, tokeletes...

egycsipet írta...

Ladislav, köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett!
Az előfőzött krumpli remek ötlet, köszönöm - én legutóbb vékonyabbra vágtam a szeleteket, úgy is sikerült időben megpuhulnia.

éva mama írta...

Kipróbáltam,nagyon finom,szuper recept,köszönöm

éva mama írta...

Nagyon finom,köszönöm a receptet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...