2010. augusztus 31., kedd

Jegeskávé

Az igazi nyárnak, a kánikulának már vége, de ezt a jeges kávét bármikor fogyaszthatjuk. Mi legalábbis évszaktól függetlenül képesek vagyunk szép nagy adagokat eltüntetni belőle. :))


A kávét a megszokott módon lefőzöm. A vaníliafagylaltot egy szélesebb pohárba szedem, majd felöntöm a frissen főzött eszpresszóval. Vastag szívószállal és desszertes kanállal kínálom.

Érdemes kitapasztalni, hogy milyen arányokkal ízlik leginkább: a kevesebb fagylalt és több kávé kombináció esetében egy hígabb, szívószállal is fogyasztható krémes kávét, míg az arányok felcserélésével egy kanalazható, inkább desszert jellegű finomságot kapunk. 
 
Ízlés szerint természetesen koffeinmentesen, de akár instant kávéval is elkészíthető, ahogy a Kifőztük magazin 6. számában szereplő hűsítő "párja", a tejes frappé is.
 

Hozzávalók 1 adaghoz: 2-3 gombóc vaníliafagylalt, 1-2 adag forró eszpresszókávé.

10 megjegyzés :

Ami írta...

Na ezt azonnal küldd el nekem! Pont egy finom jegeskávéra van szükségem :).
Nagyon ütős! és a fotó...ahh...

Bianka írta...

Nagyon guszta, szeretem

Ildy írta...

Na, ezt jól ide tetted! Nekem meg csorogjon a nyálam, mi?:)

Macus írta...

Imádom. :))

Névtelen írta...

Kár hogy nem kávézom... Szerinted ez működne forró csokival is? Akár a vanília, akár a csokifagyi, leöntve forró csokival. Még sosem mertem ilyet csinálni, mert félek hogy hamar olvad.:))
Éva

Livi írta...

Nyami... lecsúszna most egy sok fagyis verzió ;)

margit2 írta...

Hú de finom lehet!!! ... Bizony a meleg szobában még télen is jól eshet!... Egyetértek! :-)

Andi/cuki írta...

Hmmm., ez akár most is de jólesne!
Szépséges!:-))

egycsipet írta...

Köszönöm szépen mindenkinek! Nekem meg a kommentektől jött meg a kedvem hozzá, hiába fagy le a lábam a hidegben. :D

Éva, ha a koffein miatt nem kávézol, de az ízét szereted, megcsinálhatod ~mentes kávéból is. Csinálhatod úgy is - eltolva az arányokat -, hogy kávé alig kerüljön bele, így a kávéízt alig érezni.
A forró csokis változat, amennyiben az italra gondolsz :), egy próbát megér, csak "rövidre" készítsd, és akkor nem fogja a sok forró folyadék hamar elolvasztani a fagyit, ugyanakkor az íze is érvényesül. (Ha simán a csokit olvasztanád meg, azt annyira nem ajánlom, mert valószínűleg melegen rácsorgatva is hamar rádermedne a fagyira.)

Dia írta...

Mostanában ez a gyengém! Ne igazság! Kérek!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...