Férjem névnapjára készült: nagyon szereti a citromos édességeket és mivel most lusta módon nem volt kedvem tortával vacakolni, erre a desszertre esett a választásom. Egyszerű, gyorsan összeállítható, és nagyon finom. Összesen négy alapanyag szükségeltetik hozzá: tejszín, porcukor, habcsók (ha lehet, jóféle, lágy közepű, házi), na és egy kis citromkrém (mert az mindig van otthon :P).
Na jó, ha nincs, akkor persze nem árt az összeállítás előtti este előkészíteni a citromkrémet és a kimaradó fehérjékből megsütni a habcsókot. Attól a perctől azonban, amikor mindezek már valóban rendelkezésre állnak, kábé negyed óra alatt desszert lesz a fagyasztóban.
Na jó, ha nincs, akkor persze nem árt az összeállítás előtti este előkészíteni a citromkrémet és a kimaradó fehérjékből megsütni a habcsókot. Attól a perctől azonban, amikor mindezek már valóban rendelkezésre állnak, kábé negyed óra alatt desszert lesz a fagyasztóban.
A parféhoz ugyanis csupán annyit kell tennem, hogy a behűtött tejszínt egy pici porcukorral közepes habbá verem, majd a nagyobb darabokra tört habcsókokat és a citromkrém 2/3 részét óvatosan beleforgatom a habba. Ezután a maradék citromkrémet már éppen csak eligazítom benne, hogy szép márványos legyen a végeredmény, így mutatósabb lesz a parfé.
Egy diákkenyér (vagy tetszőleges) forma aljába sütőpapírt vagy fóliát vágok, majd ráigazítom a citromos-csókos tejszínhabot, végül fagyasztóba teszem.
Hat óra alatt (-18 °C-on) egészen biztosan jó lesz, nekem ugyanis ennyit töltött a jégszekrényben, ezután a formából kiborítottam és vastag szeletekre vágva tálaltam. A maradékot zárható dobozban tettem vissza a fagyasztóba - ez már jobb, ha kicsit enged fogyasztás előtt. (Fagyottan könnyebb szeletelni.)
Hozzávalók: 400 ml habtejszín (30%), 20 g porcukor, 15 dkg házi habcsók, 300 g citromkrém.
Eredeti recept: Nigel Slater.
Egy diákkenyér (vagy tetszőleges) forma aljába sütőpapírt vagy fóliát vágok, majd ráigazítom a citromos-csókos tejszínhabot, végül fagyasztóba teszem.
Hat óra alatt (-18 °C-on) egészen biztosan jó lesz, nekem ugyanis ennyit töltött a jégszekrényben, ezután a formából kiborítottam és vastag szeletekre vágva tálaltam. A maradékot zárható dobozban tettem vissza a fagyasztóba - ez már jobb, ha kicsit enged fogyasztás előtt. (Fagyottan könnyebb szeletelni.)
Hozzávalók: 400 ml habtejszín (30%), 20 g porcukor, 15 dkg házi habcsók, 300 g citromkrém.
Eredeti recept: Nigel Slater.
13 megjegyzés :
Királyság! Hasonló fagyit lehet kapni a Corában hercegnő vagy valami hasonló néven, csak az naranccsal van azt hiszem..
Nekem is nagyon bejönne ez a "kis" desszert. Nagyon finom lehet, guszta!
Férjnek sok boldogságot!!! Nagyon csábító recept:)Citromkrém recept mindegy milyen? Lemon curd mondjuk? Te milyet használtál? Jó sok kérdés ugye? csak győzzed válaszolni:P
Még sohasem készítettem parfét.A kép alapján nagyon finom lehet!:)
De jó, ezt én is szívesebben elkanalazgatnám mint a tortát:) Nagyon szép:)
Szerencsés a férjurad! Csodásan néz ki a sok-sok citrommal!
Annyira gyönyörű és étvágygerjesztő! Érzem a hűsítő ízt a számban! Nyami! :)
Boldog Névnapot a Férjednek:) Én is citromimádó vagyok, ez meg valami mesésen finom lehet és a neve is szuper:)
Elegánsan márványos és finom!!!
Szepy az is jóság lehet - az eredeti recept szerint ebbe is kellett volna narancshéj. :) Egyébként tényleg királyság, nagyon finom lett. És köszi! :))
Éva, köszönöm, valóban finom! :)
Babette, köszönöm férj nevében is! :))) Citromkrém: igen, lemon curd, ma feltettem a receptjét is.
És kérdezz csak nyugodtan. ;))
Nelli tényleg az és nagyon egyszerű elkészíteni. Próbáld ki, nem fogod megbánni! :)
Kati, Katucikonyha, Hankka, köszönöm! :)
Trollanyu, átadom férjnek és köszönöm! :)
Vicuska, köszönöm szépen! :)
Nagyon guszta! Én is szeretem a citromos édességeket :) lájk lájk
Azt a szeletkét el is csórnám :) Isteni lehet :)
Ami, Vikvi, köszönöm! :))
Megjegyzés küldése