2009. november 11., szerda

Forró csokoládé v1.0

Az első SK forró csokim. :))
A technikán még javítani kell, de elsőre nem lett rossz, csak nekem kicsit tömény. Illetve...a töménységgel nem is lett volna probléma, ha kisebb pohárba mérem a végeredményt. :D Nem baj, majd a rutin... ;)


Tejet melegítettem, egy méretes narancs vékonyan hámozott héjával és úgy fél rúdnyi darabokra tört fahéjjal. Néhány percig összeforraltam őket, majd beletettem a darabkákra tört csokoládét. A csoki felolvadása után - folyamatosan kevergetve - rövid ideig együtt is főztem őket, majd kihalásztam a héjdarabokat, és belecsorgattam egy kis mézet. 2 pohárkányit kitöltöttem, a maradékba pedig néhány korty Chivast kevertem - ez lett a férjemé. Kellemes, karácsonyi hangulatba ringató ital lett az eredmény.

Belekerült: kb. 5-6 dl tej, egy narancs vékonyan hámozott héja, fél rúd fahéj, 150 gr étcsokoládé, 1 evőkanálnyi akácméz (vagy egyéb édesítő/elhagyható), Chivas Regal (ízlés szerint/elhagyható).

10 megjegyzés :

Süti Bazár írta...

Nagyon ügyes! Én még sosem csináltam, gasztroblogger létemre... Ez gáz.. Illene pótolnom, gondolom, milyen elképesztően finom. Csokiimádóknak egy főnyeremény :))

Andi/cuki írta...

Ugye,hogy milyen jólesik ebben az időben az ilyesmi? Legközelebb én is kérek!:-))

egycsipet írta...

Yasmine, majd kipróbálod. Én listákat tudnék megtölteni, hogy miket nem próbáltam még és milyen alapvető hiányosságaim vannak. Mindig van hova fejlődnie az embernek. Sokan szeretnének gasztrobloggerként fele olyan jól kelteket sütni, mint te. Pl. én is. ;))

Andi, nagyooon! :)) Pocakmelegítő finomság. Egy baja van: még lustábbá tesz. :D A következőből küldök. ;))

trinity írta...

Nem baj, ha lustává tesz, utána durmolni kell egyet:)) Az is jólesik néha...
Tökéletesnek tűnik, kérek egy kortyot legalább:)

egycsipet írta...

Néha? Nekem bármikor jöhet(ne) egy kis szundi. :D

margit2 írta...

Én bizony megkóstolnám ezt szívesen a reggelim mellé. :-)

margit2 írta...

Éjjel jártam itt, és bizony megkívántam a forró csokidat...Írtam is, de nem látom a hozzászólásomat... Most úgy innét a reggelimhez!...

egycsipet írta...

Igen Margitka, csak most értem ide. :)) Kóstold meg, gyorsan megvan és nagyon finom, de a reggeli mellé lehet, hogy sok lesz. ;)

margit2 írta...

...Akkor csak úgy délutáni nasiként? :-)

egycsipet írta...

Annak kiváló! Egy jó könyvvel/zenével/filmmel....... :))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...