2009. november 30., hétfő

Menzás meggyleves

Ami másnak alap, azt tejes-vaníliapudingos habaráson edződött gyermekpocakom fel nem foghatta, történetesen hogy mitől olyan jó a menzás meggyleves. Kellett hozzá a saját konyha, egy "hagyományos szakácskönyv", na és persze a nagybetűs Véletlen, hogy meglássam a vegyes gyümölcslevesben rejtőző lehetőséget. :))) S lőn...



A lisztet és tejfölt összekeverem, a meggyet leszűröm. A felfogott befőttlét kiegészítem vízzel, hozzákeverem a lisztes keverékhez. Tűzre teszem, csipet sót, fahéjat, 1-2 reszelésnyi citromhéjat, valamint barnacukrot (vagy mézet) adok hozzá, majd felforralom. Amikor forr, hozzáadom a meggyet és megvárom, míg éppencsak újra forrni kezd...és kééész! Hűtve tálalom - jó esetben tejszínhabbal, de nekem valahogy nem áll a kezemre a habszifon, a párom pedig nem olvasott gondolatot, mielőtt dolgozni ment ma reggel. Micsoda hanyagság! :)

Hozzávalók: egy púpos kanál liszt, 3 púpos kanál tejföl (kb. egy kis pohárnyi), 1 üveg meggybefőtt, a meggylé vízzel 1 literre kiegészítve, ízlés szerint cukor/barnacukor/méz, fahéj, citromhéj (elhagyható), szegfűszeg (ha szereted), egy csipet só...

13 megjegyzés :

Yasmine írta...

Ezt én is imádtam menzás koromban. Illetve volna, mert azok a megrágott alumínium evőeszközök lehetetlenné tették bármiféle ételszerűség imádatát. De ez így ebben a formában abszolút jöhet! :))

Andi/cuki írta...

De édes fenn a Mikulás!:-))
Szuper a leves!:-))
Fagyasztottal szoktam.Az anyósomtól láttam,a végén,mikor lekapcsolja,csak zutty bele, s szépen kiolvad..
Gazdaságosabb:-))
Ej,ez a férj,hogy még nem olvas a gondolataidban..Micsoda hiba!:-DDD

egycsipet írta...

Andi, köszönöm! :))
A férjnek állandóan cetlizni kell, hát hol környezettudatos ez? :D Bár azért annak is van jó oldala, hogy nem lát a fejembe. :DD

Yasmine, jajj. :D Nekem is vannak homályos emlékeim holmi csorba tányérokról és Uri Geller-látta kanalakról, de már nem tiszta a kép. Szerintem az emlékezetem igyekszik megszabadulni a rossz emlékektől. :D

trinity írta...

Szerencsés gyermekkorom volt- a nagymamám főzött rám!
Így ez kimaradt, de gyakran főzök,mindenki kedvence:)))
A férj meg tanuljon a gondolataidban olvasni:))) Az enyémnek is mondom:DD

egycsipet írta...

Egy szupernagyival könnyű! ;)
:DD Ma reggelre sem született tejszínhab, pedig nagyon küldtem a gondolatokat felé...

Kata írta...

Nővérkém, na végreeee :DDD már nagyon vártam, hogy megcsináld, és feltedd :DDD Ezer hála és köszönet ezért a recidért is :DDD Valamelyik este meg is csinálom. Szombatra meg majd jól kifundáljuk mit is készíts ;DDD pusszantás!!

egycsipet írta...

:DDD Szolgálatára, Hölgyem! ;)

Ööö, most nem tom, izguljak-é a szombat miatt, vagy sem...egyébként már van ötletem. :P :D

Kata írta...

Nővérkém, hát ha a kedves páromon múlik, akkor igen, izgulhatsz, nem kicsit;DD, ezért nem is adom tovább a rendelését :DDD rád bízzuk, csak lényeg, a nagyon guszta, nagyon finom kenyeredből legyen :DDD nyálcsorgatása megvolt, hírből már ismeri, nagyon jókat meséltem neki, szeretné megkósotlni a drága :))))) olyat én nem tudok :((( úgyhogy lécccciiiikeee zsíros kenyeret kérüüüünk fincsi napközis teával - ha már menzánál tartunk :DDD

egycsipet írta...

Azért megnézném az arcotokat, ha tényleg zsíros deszkát tennék elétek - mondjuk lila hagymával. :D Egyébként sem megoldható, te még mindig mérsékelt kenyérfogyasztó vagy - vagy? :DDD

Kata írta...

Én biztos nem néznék nagyokat, sőt :DD én is vidéki jány vagyok, és imádtam a napköziben teát zsíros deszkával :DDD annál jobb nincs is. Régebben, hogy fújkáltuk a menzás kosztot, most meg nem győzzük keresgélni a recepteket :))) bár mondjuk nekem sosem volt gondom vele, szinte mindent megettem, és jobb is volt néhány dolog a "mama főztjénél" :)) pölö: az általad preferált meggyleves, paradicsomos káposzta, rizskoch, vargabéles és még sorolhatnám :)))

egycsipet írta...

:D

Andi/cuki írta...

Díjat érdemelsz,vár nálam:-))

margit2 írta...

Én is imádom a meggylevest. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...